fbpx

O gospodarie din Oradea a luat foc din cauza unei butelii

Incendiu OradeaNicio zi fără un incendiu în Oradea. Pompierii chemaţi din nou la datorie.

 

12 Februarie 2013

12:04

Num─ârul unic de urgen┼ú─â 112 a fost de folos ieri sear─â, 11 Februarie a.c., unei ┬áfamilii de pe strada R─âsp├óntiilor care s-a v─âzut nevoit─â s─â cear─â ajutorul pompierilor din cadrul┬áDeta┼čamentului 2 de Pompieri Oradea pentru stingerea incendiului ce izbucnise┬áo barac─â din cadrul gospod─âriei.

Odat─â sosi┼úi pompierii au localizat ┼či lichidat incendiul ├«ntr-un timp scurt,┬áexist├ónd pericolul de propagare a focului la ├«ntreaga locuin┼ú─â; totodat─â au fost evacuate mai multe butelii aflate ├«n interior, ├«nl─âtur├ónd astfel ┼či riscul unei explozii.

├Än incendiu au ars┬áaproximativ 12 metri p─âtra┼úi, un dulap ┼či haine aflate ├«n interiorul construc┼úiei afectate de fl─âc─âri. Echipajul de┬áprim ajutor calificat din cadrul aceleia┼či echipe a acordat de urgen┼ú─â ├«ngrijirile necesare proprietarului, ├«n v├órst─â de 55 de ani, care, ├«ncerc├ónd s─â sting─â fl─âc─ârile, a suferit arsuri de gradul 2 pe aproximativ 3% din suprafa┼úa fe┼úei.

Cauza evenimentului se pare a fi tocmai acţiunea de scoatere a aerului dintr-o butelie de către proprietarii gospodăriei, fapt ce a dus la acumularea de gaze în interiorul barăcii în care, în momentul respectiv, funcţiona o sobă fără acumulare de căldură.