fbpx

O gospodarie din Oradea a luat foc din cauza unei butelii

Incendiu OradeaNicio zi fără un incendiu în Oradea. Pompierii chemaţi din nou la datorie.

 

12 Februarie 2013

12:04

Numărul unic de urgenţă 112 a fost de folos ieri seară, 11 Februarie a.c., unei  familii de pe strada Răspântiilor care s-a văzut nevoită să ceară ajutorul pompierilor din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea pentru stingerea incendiului ce izbucnise o baracă din cadrul gospodăriei.

Odată sosiţi pompierii au localizat şi lichidat incendiul într-un timp scurt, existând pericolul de propagare a focului la întreaga locuinţă; totodată au fost evacuate mai multe butelii aflate în interior, înlăturând astfel şi riscul unei explozii.

În incendiu au ars aproximativ 12 metri pătraţi, un dulap şi haine aflate în interiorul construcţiei afectate de flăcări. Echipajul de prim ajutor calificat din cadrul aceleiaşi echipe a acordat de urgenţă îngrijirile necesare proprietarului, în vârstă de 55 de ani, care, încercând să stingă flăcările, a suferit arsuri de gradul 2 pe aproximativ 3% din suprafaţa feţei.

Cauza evenimentului se pare a fi tocmai acţiunea de scoatere a aerului dintr-o butelie de către proprietarii gospodăriei, fapt ce a dus la acumularea de gaze în interiorul barăcii în care, în momentul respectiv, funcţiona o sobă fără acumulare de căldură.