fbpx

O necesitate de primăvară: curățarea climei mașinii tale

sursa: allplantautoelectrics.com.au

Dacă vrei să te ferești de situații neplăcute.

 

23 Aprilie 2018

09:21

Sezonul cald e aici, iar de acum înainte vom fi în postura de a folosi tot mai des aerul condiționat. Nu că iarna nu ar fi util, dar parcă în perioada temperaturilor ridicate este mult mai folosit.

Nu e ușoară treaba cu aerul condiționat, cu atât mai puțin în mașini, din cauză că necurățarea lui poate genera unele probleme de sănătate destul de neplăcute. De la un simplu strănut, la mai multe, la lăcrimări de ochi, rinite, sinuzite.

Aici, în acest spațiu „mirific” al aerului condiționat, se dezvoltă mucegai, tot felul de microorganisme, acarieni, fungi și alte bacterii care pot provoca și mirosuri neplăcute, dureri de cap, stări de rău, pot avea un efect negativ mai ales asupra celor care deja suferă de diferite afecțiuni.

De fiecare dată când porniți la aerul condiționat, bacteriile depuse pe tubulatura și pe evaporatorul sistemului de climatizare, precum și mirosurile lor, sunt aero-purtate în interiorul mașinii.

Igienizarea aerului condiționat e importantă indiferent de vârstă, dar mai ales dacă sunteți predispuși alergiilor, dacă aveți ca și pasageri copii, bunici ori persoane sensibile.

Dacă vreți să preveniți „primejdia rea”, puteți să dezinfectați sistemul de climatizare auto și la D&C Oradea. Pentru mai multe detalii puteți merge pe Calea Clujului, nr. 287 – 289, sau apela 0259. 47 88 47.

 

Diana Maria Danciu