fbpx

O viata si 2 gospodarii au fost salvate de pompierii bihoreni

Isu steiTot mai multe incendii distrug gospodăriile din judeţul Bihor din cauza neatenţiei proprietarilor.

 

11 Februarie 2013

14:09

Inspectoratul pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â (ISU) Cri┼čana prin lt. Camelia Ro┼čca, purt─âtorul de cuv├ónt al institu┼úiei, anun┼ú─â c─â S├ómb─ât─â, 09 Februarie 2013, pompierii bihoreni au fost solicita┼úi pentru stingerea a dou─â incendii:

  • ├«n jurul ore 14:00┬áechipajele Deta┼čamentului 1 Oradea au fost solicitate s─â ac┼úioneze pentru stingerea unui incendiu izbucnit la podul unei case din localitatea Fughiu. Operativitatea cu care au ac┼úionat┬álupt─âtorii cu focul┬áau limitat pagubele la┬áproximativ doi metri p─âtra┼úi de sc├óndur─â din structura acoperi┼čului. Cauza incendiului: un co┼č de fum neprotejat termic ori amplasat necorespunz─âtor fa┼ú─â de materialele combustibile
  • la ora 14:50┬ápompierii Sta┼úiei ┼×tei au ac┼úionat, ├«n cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â Rieni, ┬ápentru localizarea ┼či lichidarea unui incendiu produs la o magazie de lemne din cadrul unei gospod─ârii situate ├«n Sudrigiu. Pagubele sunt de natura a┬á40 metri p─âtra┼úi din acoperi┼čul magaziei. Incendiului┬áa fost cel mai probabil provocat de un cablu electric defect.

Duminic─â, 10 Februarie 2013, la ora 11:30 ├«n urma unui apel telefonic la 112┬áDeta┼čamentul 1 de Pompieri Oradea a fost mobilizat pentru salvarea unei┬ápersoane aflate ├«ntr-un apartament situat la etajul 7 al unui bloc de locuin┼úe de pe strada Nuf─ârului din municipiu. C├ónd au ajuns la fa┼úa locului salvatorii l-au g─âsit pe proprietar, ├«n stare de semi-incon┼čtien┼ú─â ├«n dormitorul locuin┼úei.

B─ârbatului de 76 de ani i-au fost acordate ├«ngrijile medicale necesare de c─âtre echipajul de terapie intensiv─â mobil─â prezent la fa┼úa locului, ┼či ulterior transportat la Unitatea de Primire Urgen┼úe a Spitalului Clinic Jude┼úean.