fbpx

Oradea sărbătorește Ora Pământului 2016, în Parcul 1 Decembrie!

ora pamantului oradea60 de minute pentru Casa Noastră! 

 

04 Martie 2016

09:49

Oradea se pregătește de o nouă ediție a campaniei „Ora Pământului”. În ziua de 19 Martie 2016, între 20:30 – 21:30, suntem invitați să acordăm șaizeci de minute planetei Pământ, Casei Noastre, care ne susține și deservește cu atâta dragoste.

Timp de 60 de minute va fi oprit iluminatul publicitar şi cel în scop turistic, fără a afecta iluminatul public şi siguranța populației

Fiecare suntem invitați să ne implicăm activ în protejarea mediului înconjurător, și, cel puțin în această seară, să utilizăm responsabil energia, fie ea electrică, apa, să depozităm selectiv deșeurile, să mâncăm echilibrat și să prețuim mai mult viața.

Așadar, lăsați la o parte mașinile, calculatoarele, televizoarele, inclusiv telefoanele mobile, tabletele și alte dispozitive, și haideți și voi în Parcul 1 Decembrie, la statuia Ostașului Român, pentru a petrece altfel o oră din viața voastră.

Rotaract Club Oradea, alături de cluburile Rotary Oradea şi Interact Oradea, cu sprijinul Primăriei Oradea şi al Organizaţiei World Wide Fund for Nature, ne-a pregătit momente artistice, menite să ne bucure și să ne detașeze de cotidian.

Acțiunea Ora Pământului are loc din 2007, iar Oradea a fost primul oraș din România care s-a alăturat inițiativei.

Se întâmpla pe 31 Martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.

Anul acesta, tema este Viitorul începe azi, și este o mișcare dedicată stopării schimbărilor climaterice. Mai jos aveți și spot-urile de promovare a campaniei curente. AICI regăsiți fotografii de la Ora Pâmântului Oradea 2015.

Ioana Mădălina Ștefănică