fbpx

Oradea se pregătește de „Ștafeta Ciclistă SM” 2016

stafeta ciclistaPe două roți pentru o cauză nobilă! 

 

04 Mai 2016

09:19

Anual, în ultima zi de miercuri a lunii Mai, la nivel mondial se prețuiește sănătatea și se sărbătorește „Ziua Sclerozei Multiple”. Scleroza multiplă este o boală fără leac, care imobilizează individul, de la brâu în jos, din cauza distrugerii mielinei, învelișul protector al fibrei nervoase.

Și în 2016, Fundația de Scleroză Multiplă Bihor și Asociația Filantropia Oradea organizează „Ștafeta Ciclistă SM”, o acțiune sportivă care leagă, în mod simbolic, Oradea, Bistrița, Cluj – Napoca, Chișinău, Constanța, București și Alba Iulia.

Practic, mai mulți voluntari, pe bicicletă, fac un tur al României care va lega cele șapte orașe.

Startul ștafetei este dat în Oradea, în Piața Unirii, în ziua de 17 Mai 2016, ora 17:00, iar finish-ul tocmai în Alba Iulia.

Acțiunea se desfășoară, în Oradea la terasa Lord’s Pub, unde va avea loc un antrenant program artistic, însoțit, la fel, de un tur simbolic realizat de participanți și membrii ștafetei naționale de bicicliști.

Participanții vor primi din partea organizatorilor post-it-uri personalizate, în formă de floare, pe care se poate scrie un mesaj de încurajare pentru persoanele afectate de scleroză multiplă. Post-it-urile vor fi colectate, fotografiate, iar cele mai sugestive vor fi incluse în albumul de eveniment.

Așadar, un bun motiv de a pregăti bicicletele, de a nota în calendar că pe 17 Mai 2016 ne vedem cu toții în Piața Unirii ca să pedalăm, socializăm și pentru a transmite un gând de susținere acelor persoane pentru care libertatea de a pedala este doar un vis! Participarea este gratuită.

În 2015, acțiunea s-a derulat în Parcul 1 Decembrie, fotografii puteți admira AICI

 

Ioana Mădălina Ștefănică