fbpx

Premieră film: locuri ale memoriei: Lagărul, Securitatea și Penitenciarul din Oradea

sursa: Facebook

Un film despre fapte întâmplate chiar în orașul Oradea. Un trecut adevărat scos la lumină.

 

11 Noiembrie 2020

10:29

Doctorul în istorie, profesor universitar și cercetător Cristina Pușcaș ne invită la premiera unui film documentar bazat pe cercetările făcute și care au ca subiect Lagărul, Securitatea și Penitenciarul din Oradea.

Locuri ale memoriei aduce în prezentul locuitorilor acestei urbe faptele întâmplate aici, pe pământ orădean, în vremea comuniștilor. Rele tratamente aplicate celor care s-au împotrivit sistemului, dar și celor nevinovați deoarece, atunci, nu trebuia să fii neaparat vinovat de ceva anume pentru a fi anchetat, închis și supus torturilor.

Un material pe care vă recomandăm să nu-l ratați. Va fi transmis live, pe  (click) Facebook Memorialul Rezistență și Represiune în Bihor.

Premiera „Locuri ale memoriei: Lagărul, Securitatea și Penitenciarul din Oradea

are loc Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020, de la ora 20:00.

Implicați în filmul documentar sunt cercetătorul Cristina Pușcaș, actrița Anda Tămășanu, alături de studentele Ana-Maria Borz și Andreea Bot. Consultanții proiectului sunt Dr. habil. Cosmin Budeancă – Fundația Culturală Memoria, respectiv Mihai Dragomir – Asociația Mioritics, cu implicarea tehnică a videografului Adrian Ardelean, dar și cu sprijinul oferit de Porsztner Bela Csaba. Un proiect finanțat de Direcția Social-Comunitară din cadrul Consiliului Județean Bihor.