fbpx

Recomandare de film: Casa Magicianului

the house of magic poster sursa foto portugalresident punct comMergem și duminica aceasta la film, o animație frumoasă, potrivită publicului tânăr. 

 

17 August 2014

12:54

Fiindu-ne dor de copilăriei, am mers să vedem un film încărcat de magie. În Oradea Shopping City (OSC) timp de 85 de minute ne-am relaxat vizionând „Casa Magicianului”.

Un desen animat care ni-l înfățișează pe Thunder, pisoiul abandonat care încearcă să-și găsească un adăpost. După ce este alergat de un câine, binențeles, ajunge în fața „casei salvatoare”.

Aici totul este în contrast cu lumea reală, inclusiv becurile, aparatele de făcut baloane din săpun, păpușile, șoarecii, iepurii și clopoțeii vorbesc. Toți sunt prieteni și duc o viață liniștită alături de bătrânul magician Lawrence.

Chiar dacă inițial crezusem că această casă a magicianului este una întunecată, să știți că este exact opusul. E plină de culoare, bunătate, prietenie, sunet, lumină și înțelegere.

Și veți zice „bine, bine, dar ce se întâmplă în film, de fapt?”. Pelicula nu face altceva decât să înfățișeze cum ideile preconcepute distrug prietenii. Exact acest lucru i se întâmplă lui Thunder.

Această producție este perfectă pentru adulți și copii. Ne învață pe fiecare, indiferent de vârstă, cât de important este să avem și să adoptăm o atitudine prietenoasă, sănătoasă, față de ceilalți. Prichindeilor le puteți exemplifica concret valorile importante pe care să și le însușească și care îi vor ajuta să aibă o viață liniștită dar și plină de realizări.

Prietenia și unitatea sunt două subiecte bine exploatate în film. Producătorii au reușit să ilustreze perfect ce înseamnă și câte beneficii putem avea fiind solidari și ce obținem, de fapt, fiind ranchiunoși cu ceilalți.

Vă recomandăm „Casa Magicianului” la Cortina Cinema Digiplex din OSC. Atmosfera e plăcută, scaunele confortabile iar orele de vizionare, pentru săptămâna 15 – 21 August 2014, le puteți consulta AICIBiletele se pot rezolva ușor, apelând 0755. 33. 22. 11.

 

Ioana Mădălina Ștefănică