fbpx

Recomandare de film: Exodus: Gods and Kings 2014

Exodus Gods and Kings Photo

Sursa foto: pop-break.com

După Noe, la finele acestui an, un alt personaj biblic primește un rol important într-o producție cinematografică.

 

14 Decembrie 2014

12:22

Evenimente Oradea te invită să vezi „Exodus: Gods and Kings”. Povestea lui Moise care, după ce a crescut alături de Ramses, ajunge să cunoască adevărata natură a poporului din care acesta se trage și, în urma exilului din sânul fraților pentru care a luptat, cei egipteni, întâlnește și descoperă adevăratul său scop, acel destin care a fost prezis cu mult timp înainte.

Christian Bale este cel care dă viață personajului Moise, din acest ultim film a lui Ridley Scott, iar rolul faraonului Ramses îi revine lui Joel Edgertom. Alături de aceștia, îi putem revedea pe alți doi mari actori: Ben Kingsley și John Torturro care, prin jocul lor, reușesc să ofere poveștii doza de emoție necesară unei astfel de producții.

Întrega creație a regizorului te ține captiv, deoarece scenele de luptă nu duc lipsă de realism, prin brutalitatea lor, conflictele dintre personaje nu trec neremarcate. Imaginea Egiptului Antic este prezentată într-o manieră realistă grație decorului dar și a exploatării sclavilor, de cei considerați a fi niște zei, pentru a obține unele dintre cele mai impresionante construcții realizate vreodată.

Exodus: Gods and Kings, deși are un rating de 6,5 pe IMDb, poate fi recomandat tuturor celor care doresc să descopere o perioadă în care oamenii se considerau zei și cei care credeau într-un singur zeu reușeșesc să scape de sub robie prin prisma adevăratei credințe.

Un film care merită văzut la Cortina Cinema Digiplex din Oradea Shopping City. Locurile preferate pot fi rezervate ușor, printr-un apel la 0755. 33. 22. 11. Programul cinematografului, pentru săptămâna 12 – 18 Decembrie 2014, îl regăsiți AICI

 

Sebastian Ferchi