fbpx

Recomandare de film: The Grand Budapest Hotel

grand budapest hotel sursa foto 3.bp.blogspot dot comVă invităm la un film bun, o comedie neagră dar extrem de apreciată de publicul cinefil.

 

23 Martie 2014

12:31

Săptămâna aceasta mergem și la film. Dacă zilele trecute vă făceam o recomandare turistică și una culinară astăzi vă trimitem la film.

Recent am văzut „The Grand Budapest Hotel”. Fără a citi nicio critică, nici măcar rating-ul IMDb, am cumpărat bilete pentru această producție cinematografică. Genul: comedie, dramă.

Ei da, e o comedie extrem de fină, chiar rafinată, de un umor negru englezesc subtil dar perfect, în care se îmbină excelent frumosul cu grotescul. Filmul e presărat cu elemente de parodie, însă are un happy end, o distribuție de excepție, decor de basm și costume vii.

grand b hotel sursa foto bbook dot com

Povestea Grand Budapest Hotel pornește de la o carte. Avem un personaj care ne aduce în prim plan un alt personaj, iar acest al doilea personaj este cel care ne deschide cortina extravagantei lumi a filmului. Este povestea unui om pe cât de fascinant pe atât de simplu și de îndrăgostit de Grand Budapest Hotel. El trăiește prezentul povestind trecutul.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Caracterul dramatic ni se înfățișează prin situațiile de viață ale personajelor, nimic înspăimântător, ci chiar hilar. Dramele sunt ridicole, regizorul parodiind intenționat trăirile lor.

heist-movie-grand-budapest-hotel sursa foto d1oi7t5trwfj5d.cloudfront dot net

Este clar un film pentru un public care gustă ironia, sarcasmul și subtilul. E cu râsete, puști, bătăi, crime, morți subite, moșteniri fabuloase și strigături, însă total diferit de tradiționalele filme americane. Grand Budapest Hotel e istoria unei povești, a unei prietenii și a unei iubiri care nu moare ci trăiește prin însăși existența hotelului.

Uitându-ne peste lista actorilor prezenți în film regăsim nume importante: Harvey Keitel, Tom Wilkinson, Bill Murray, Jude Law, Edward Norton și Owen Wilson. În rolurile principale Ralph Fiennes și F. Murray Abraham. Regia este semnată de Wes Anderson inspirat de scrierile lui Stefan Zweig. Durata: 100 de minute. Rating IMDb: 8,4.

Noi am văzut „The Grand Budapest Hotel” la Cortina Cinema Digiplex Oradea. Am rezervat biletele telefonic apelând 0755. 33. 22. 11. Dacă vreți puteți să vă achiziționați tichetele chiar și prin Cinemagia. Descărcați aplicația gratuit, și la orice oră vă puteți selecta direct de pe mobil filmul, ora și locurile preferate. Programul filmelor din Oradea Shopping City pentru săptămâna 21 – 27 Martie 2014 îl regăsiți AICI.

 

Ioana Mădălina Ștefănică