fbpx

Rotary prezinta proiectul 3 H: Health – Hunger – Humanity

sigla rotaryMembri Rotary din Oradea şi California, Statele Unite ale Americii, se întâlnesc pentru a prezenta un proiect grandios de 300.000 de dolari.

 

04 Aprilie 2013

11:40

Căminul de Copii Felix din Sânmartin este beneficiarul unui proiect care valorează nu mai puţin de 300.000 de dolari, bani ce provin de la clubul Rotary.

Luni, 08 Aprilie 2013, de la ora 11:00, în cadrul centrului de îngrijire a peste 200 de copii, va avea loc prezentarea proiectului Rotary 3 H: Health – Hunger – Humanity, care aduce împreună membrii ai clubului din Oradea dar şi din California.

Investiţia în valoare de 300.000 $ cuprinde dotarea fermei agro-zootehnice cu 40 de vaci de lapte, o staţie de mulgătoare performantă, un tractor de mare putere, sistem de irigaţie, un atelier auto echipat complet şi un atelier de tâmplărie,  menite să asigure copiilor atât o bază educaţională cât şi o resursă de autofinantare.

Investiţia se referă de asemenea şi la dotarea unei brutarii-patiserii la Caminul de copii Felix din Sânmartin.

Proiectul 3H mai are o caracteristica importantă – este un proiect vocaţional: atelierele iînfiinţate şi ferma agro-zootehnică sunt loc de formare profesională pentru copiii din cadrul Căminului de Copii Felix, astfel încât aceştia să deprindă tainele unei meserii şi să fie pregătiţi pentru găsirea unui loc de muncă la terminarea studiilor.

Căminul Felix este un proiect care are scopul de a îngriji peste 200 de suflete, copii de la 2 la 25 de ani şi de a le asigura o familie, educaţie, ingrijire şi un program de adaptare în societate. La evenimentul de Luni şi-au anunţat participarea rotarienii orădeni, Guvernatorul Districtului 2241 Romania şi Republica Moldova, Radu Popescu  precum şi rotarieni din California, S.U.A.: viitorul Director al Fundaţiei Rotary Internaţional, viitorul guvernator al Districtului 5220 California şi fostul Guvernator al Districtului 5220, David Gallagher.