fbpx

Sâmbătă noaptea putem admira și fotografia ploaia de meteori „Perseidele” 2017

foto: Alex Tudose

foto: Alex Tudose

Un eveniment dedicat pasionaților de fotografie dar și celor care vor să admire unicul moment al ploii de meteori.

 

07 August 2017

09:37

Noaptea de 12/13 August 2017 este cea în care în care ploaia de meteori „Perseidele 2017” atinge climaxul. Mai concret, în această noapte cad cei mai mulți meteori din întreaga perioadă de manifestare, 14 Iulie – 24 August a.c.

Conform celor transmise de Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” vor cădea aproximativ 150 de meteori/oră cu o viteză de 59 de kilometri/secundă.

Denumite după constelația din care par că vin, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an.

informează Astro – Urseanu.ro

Pentru a urmări frumosul spectacol al naturii, vă recomandăm să vă retrageți într-un loc mai îndepărtat de oraș, deoarece:

Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite. Așa că, din orașele mari și poluate, nu se pot observa mulți meteori.

Chemați-vă și prietenii, luați cu voi o pătură, de ale gurii, haine cât să nu vă fie răcoare noaptea și, neaparat, entuziasm deoarece veți avea parte de momente unice.

Pentru vedea meteorii nu aveți nevoie de un instrument astronomic. Vă trebuie ceva pe care să stați întins, un sac de dormit sau un șezlong. Vă mai trebuie îmbrăcăminte groasă pentru că nopțile de august sunt destul de răcoroase.

Singura condiție este ca cerul să fie senin, să nu plouă! În anii trecuți, pe lacul Șișterea, sute de orădeni s-au bucurat de un spectacol nemaipomenit, detalii aici

Ioana Mădălina Ștefănică