fbpx

Sfaturi de ingrijire a mainilor, unghiilor si picioarelor

ingrijireA fi sănătos nu ține doar de inimă, ficat sau plămâni. Sănătatea și vitalitatea se reflectă în tot organismul nostru, dar mai ales în exterior. 

23 Februarie 2013

11:20

Săptămâna trecută am discutat despre curățarea pielii, exfoliere și îngrijire. În articolul acesta ne continuăm călătoria în lumea periajului, a îngrijirii mâinilor și picioarelor.

Periajul

Perierea corpului este cea mai intensă formă de exfoliere. Periajul elimină celule moarte și o treime de impurități de pe corp. Curățarea pielii uscate poate oferi corpului aceeași stimulare ca un bun masaj sau 20 de exerciții fizice, deși această metodă nu ar trebui să înlocuiască activitatea fizică.

Data viitoare când mergi la cumpărături pune în coș și o perie moale pe care să o utilizezi pentru masarea corpului. Prin mișcări „lungi” celule moarte sunt eliminate și circulația stimulată. Mare grijă dacă ai o piele sensibilă; în acest caz în  locul periei poți folosi un prosop care va fi mult mai delicat cu pielea.

 

Body Care

Nu exfolia și nu masa zona cu iritații: eczeme, varice sau orice alte urme de accidente pe piele. Periajul și exfolierea pot fi folosite împreună, totuși dacă urmezi acest procedeu de îngrijire zilnic este bine ca la un moment dat să iei o pauză de o saptamană, chiar de o lună.

Îngrijirea mâinilor și a unghiilor

Îngrijirea mâinilor și a unghiilor deși un aspect important, este neglijat de multe persoane, cu toate că mâinile noastre sunt partea cea mai vizibilă a trupului nostru, după față.

Există două reguli cât se poate de simple pentru a-ți păstra mâinile într-o formă bună: să le menții curățate tot timpul, iar cea de-a doua să le hidratezi constant prin aplicarea de loțiuni sau creme hidratante.

unghii rosii

Pentru o minimă îngrijirire a unghiilor, este nevoie în primul rând să le păstrați curate. Forma și lungimea nu contează, fiecare alege ceea ce i se pare mai confortabil. Îngrijește-le, curăță-le cel puțin de trei ori pe săptămână cu o periuță de unghii, achizitionează-ți o ojă care să le întărească și să le hrănească. De asemenea, pentru îndepărtarea cuticulelor alege una din metodele practice de tăiere, împingere în interior sau foloseste lacul sub forma de tratament, care le dizolvă.

Îngrijirea picioarelor

Picioarele frumoase, îngrijite, cu unghiile aranjate sunt cea mai bună imagine a unei persoane. De obicei oamenii ignoră picioarele, în special în sezonul rece. Multora le este rușine să se descalțe mai ales iarna; nu puține au fost și vedetele care au fost surprinse de camerele foto cu unghiile picioarelor neîngrijite.

De fapt adu-ți aminte de momentele în care ai zărit o persoană, bărbat sau femeie, care avea o pedichiură neîngrijită, murdară chiar și o alta care se îngrijea de aspectul picioarelor sale. Compară cele două situații și gândește-te în picioarele cui ai vrea să fii.

Și totuși, de ce nu acordăm atenția necesară și picioarelor în condițiile în care o pedichiură bine făcută e super sexi, să nu mai vorbim de faptul că atrage multe priviri din partea bărbaților. Iar de cealaltă parte, nici bărbații nu ar trebui să ignore acest subiect deoarece două picioare cu unghii necurățate și neîngrijite pot fi un big turn off!mani pedi

Cei mai importanți pași în îngrijirea picioarelor, sunt prezentați de  exfoliat și hidratare, alături de îngrijirea și aranjarea unghiilor. Asigură-te că ți-ai cumpărat o unghieră, o forfecuță, perie, piatră abrazivă, o cremă exfoliantă, una hidratantă și un spray odorizant.

Fără doar și poate picioarele sunt cea mai expusă parte a corpului nostru. În afara faptului că ne epilam și ne dăm cu cremă, nu facem  nimic special pentru îngrijirea lor. Din contră „abuzăm” de ele, purtând tocuri incomode și foarte înalte, urmând ca la sfarșitul zilei să le tratam cu un mic duș și un moment de repaos, când dormim. Așadar nu merită și picioarele noastre, măcar o dată pe săptămână, o jumătate de oră de răsfăț?

 

Luminița Hîrca