fbpx

Socata, băutura răcoritoare a (primă)verii. Rețeta

cum se face, prepară, rețetă

sursa: imgur.com

Gustoasă, sănătoasă. Perfectă pentru tine.

 

05 Iunie 2017

17:01

Pentru că suntem în plin sezon, v-am pregătit și modalitatea de preparare a celebrului suc de soc. Despre cât de sănătos e, citiți AICI, rețeta unei gustoase dulceți de soc, AICI, iar mai jos rețeta socatei.

Ingrediente necesare pentru o porţie:

  • 10 flori de soc
  • 3 lămâi
  • 400 grame de zahăr sau 600 grame de miere
  • 3 litri de apă

Preparare:

Alegeţi floricelele cu inflorescenţe împlinite la soare, ample; tăiaţi cât mai mult din cozile crenguţei de soc pentru a nu da un gust amărui socatei. Spălaţi micile rămurele înflorate sub jet de apă. Lucraţi cu grijă cu firavele şi înmiresmatele floricele, pentru a nu le risipi.

Spălaţi lămâile şi stoarceţi două dintre ele. Puneţi, în urcioare sau orice recipient doriţi, mierea sau zahărul, adăugaţi sucul de la cele două lămâi stoarse, florile de soc şi adăugaţi apa. Desăvârşiţi socata cu feliile de la lămâia rămasă.

Acoperiţi recipientele pentru 2 – 3 zile, apoi puteţi savura aroma primăverii ascunsă în urcioarele cu flori parfumate de soc. Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *