fbpx

SPA la tine acasa. Rasfat si stare de bine

SPANicicând nu a fost mai simplu să transformi o zi obișnuita într-una plină de momente de răsfăț. Ingredientele magice vor face toată treaba.

 

31 Martie 2013

14:20

Originea termenului de SPA este legată în special de balneoterapie, SPA sau  „sanus per aquam”, adică sănătate prin apă, implică proceduri menite să te relaxeze și să-ți inducă o stare de bine.

Dacă acest cuvânt te duce cu gândul la cele mai sofisticate și scumpe locuri din lume unde relaxarea și răsfățul constituie cuvântul de ordine, ne putem crea un mic SPA și la noi acasă. Ce trebuie să facem pentru un moment de relaxare? Un set de lumânări parfumate, o muzică relaxantă, grijile de-o parte și cam atât!

Produsele SPA conțin ingrediente din cele mai exotice si prețioase: floare de lotus, măsline, floare de portocal, unt shea, trufe de ciocolată, caviar, nămol din Marea Moartă, șampanie, fructe goji, ceai alb și nu în ultimul rând argilă din Turcia.

ingrediente spa

Toate îți vor îmbia simțurile și îți vor aduce un răsfaț complet chiar la tine acasă. Și la buget redus!

Acum treci la acțiune, pregătește cada cu apa la temperatura de 38 de grade, adaugă un spumant bine parfumat, o sare de baie sau pur și simplu petale aromatizate și relaxează-te timp de 20 de minute. Dacă ești în favoarea unui duș folosește geluri cu uleiuri parfumate care vor îți vor hidrata și înmiresma pielea.

Masează prin mișcari circulare toate zonele corpului, iar dacă îți este mai ușor folosește diverse accesorii precum o mănușă de bumbac, perii sau obiecte din lemn care să contribuie la răsfățul trupului tău.

accesorii spa

Îngrijeste fiecare zonă a corpului, masează bine pielea scalpului cu uleiuri  speciale, insistând în zona occipitală. Aplică măștile energizante sau hidratante potrivite tipului tău de ten, să nu mai vorbim de mâini și picioare care trebuie să aibă parte de același răsfăț: creme puternic hidratante sau de ce nu mănușile și șosetele speciale pentru o protecție și hidratare maximă.

 

Luminița Hîrca