fbpx

Studenții și elevii orădeni împart îmbrățișări pe Republicii!

sursa: freehugsvienna.org

O acțiune frumoasă care vine să încălzească sufletește luna Ianuarie!

 

17 Ianuarie 2017

11:29

Vineri, 20 Ianuarie 2017, va fi o zi deosebit de caldă pentru orădeni. Nu pentru că se anunță temperaturi de +30 de grade, ci pentru că elevi de la Liceul „Don Orione” alături de studenți de la Departamentul de Psihologie, derulează campania „O îmbrăţişare călduroasă, pentru o zi friguroasă”. 

Practic, ei sărbătoresc în avans Ziua Internațională a Îmbrățișărilor ocazie cu care, între orele 10:00 – 12:00, împart îmbrățișări tuturor celor care vor dori să iasă, poate, din zona de confort, să zâmbească și să comunice atât de cald cu voluntarii campaniei.

Observăm din ce în ce mai mulţi tineri utilizând îmbrăţişarea ca formulă de salut. Filmele, videoclipurile, mass-media on line sau off line promovează apropierea dintre oameni, ceea ce îi determină pe tineri să apeleze mai des la îmbrăţişare pentru a saluta, a mulţumi, a încuraja sau poate fără nici un motiv aparent, pur şi simplu că aşa simt în acel moment.

a declarat psihologul şcolar al Liceului „Don Orione”, Ioana Drugaş.

Inițiativa aparține generației tinere, mai cu seamă elevelor Tania Bondor şi Alesia Gavriş, iar acum se bucură de susţinerea directorului Alexandru Stoica, a Consiliului Şcolar al Elevilor „Don Orione” şi a studenţilor de la Departamentul de Psihologie, Universitatea din Oradea

Îmbrăţişarea este o formă a intimităţii fizice, a căror beneficii, conform literaturii de specialitate din domeniul psihologiei, pot fi: scăderea tensiunii arteriale, creşterea nivelului de dopamină, oxitocină şi endorfină (hormonii fericirii, dragostei şi ataşamentului).

adaugă universitarul Marius Drugaş.

 

Ioana Mădălina Ștefănică