fbpx

Taranterra Project, impresionantă expoziție de tarantule VII în Oradea! De vizitat

sursa: royalexaminer.com

De la frică la grijă, la expoziții pentru publicul larg. Iată că se poate atunci când alegi, conștient, să îți învingi fricile.

 

09 Decembrie 2020

08:30

Începând de astăzi, 09 Decembrie 2020, Evenimente Oradea vă provoacă să trăiți senzații tari. Nu vă trimitem să săriți cu parașuta, coarda elastică ori să scandați în Piața Unirii, ci vă recomandăm să vizitați Muzeul Țării Crișurilor din Oradea.

Aici, în cadrul Vivariului, s-a deschis expoziția „The Taranterra Project” de tarantule vii. Din cele transmise de gazde este unică în țară, iar în Oradea este unică deoarece este singura dedicată doar tarantulelor. Îndrăzniți să vizitați deoarece veți descoperi:

55 de tarantule vii, din 50 de specii de pe patru continente, din toate habitatele naturale în care acestea trăiesc.

Stați liniștiți, animăluțele nu vă vor lăsa fără viață, poate doar fără grăi admirându-le. Ele sunt parte a bunei colaborări între muzeu și orădenii Bogdan Biriș și Andrei Lazăr.

Dacă Bogdan a pornit în lumea tarantulelor pentru a-și învinge frica de paianjeni, Andrei i s-a alăturat din pasiune:

Totul a pornit din această primăvară, pe fondul arahnofobiei de care sufeream (teamă morbidă de păianjeni) și care devenise aproape o obsesie pentru mine. Am fost consiliat de cineva care a reușit să depășească această problemă și, la sfatul său, în luna martie a acestui an mi-am cumpărat primul păianjen, o tarantulă. Apoi, totul a decurs aproape firesc, iar acum am peste 80 de exemplare din 60 de specii și intenționez să îmi dezvolt colecția.

scrie Bogdan. Împreună cei doi au format The Taranterra Project și vor fi disponibili și online, accesând www.taranterra.com

Iată că se poate, avem între noi și oameni curajoși. Și asta nu e totul, deoarece până la închiderea porților de vizitare:

numărul păianjenilor se va îmbogăți constant și va ajunge la peste 100 de exemplare, care să reprezinte mai bine de 80 de specii din întreaga lume.

Expoziția este deosebită și va putea fi vizitată șase luni de acum înainte, până în vara 2021. Accesul se face pe bază de bilet al cărui cost este:

  • 6 lei/persoană pentru adulți
  • 3 lei/persoană pentru copiii de peste 4 ani, elevi, studenți și pensionari
  • gratuit pentru copiii de până la 4 ani, copiii din centrele de asistență socială, persoanele cu handicap, lucrătorii actuali și pensionarii din rețeaua muzeistică națională

Program de vizitare:

  • Luni – închis
  • Marţi, Joi, Sâmbătă: 10:00 – 15:00
  • Miercuri, Vineri, Duminică: 10:00 – 18:00
  • ultima intrare în muzeu este permisă cu 30 de minute înaintea orei de închidere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *