fbpx

Trei zile caniculare in Bihor. Vor fi peste 37 de grade

canicula bihorBihoreni pregătiți-vă de saună. Următoarele zile vor fi de-a dreptul arzătoare.

 

07 August 2013

09:33

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis Cod Galben de caniculă și pentru Bihor. În consecință vă informăm că temperaturile vor fi mai mult decât extreme. Deși inițial avertizarea era valabilă doar până astăzi, 07 August 2013, ora 24:00, iată că prognoza actualizată ne informează următoarele:

  • Astăzi, 07 August 2013, temperaturile vor atinge și depăși pragul de 35 de grade. Cerul va fi senin, fără noi și fără șanse de ploaie. Acum la Oradea se înregistrează 24 de grade (la umbră).
  • Mâine, 08 August 2013, vor fi minim 25 de grade noaptea și dimineața și peste 37 la amiază. Bolta va fi senină și stabilă
  • Vineri, 09 August 2013, 23 de grade minim și 37 maxim. Șanse de precipitații zero

Avem totuși vești bune deoarece începând de Sâmbătă, 10 August 2013, mercurul nu va mai urca atât de mult în termometre, poate până la 32 dar nu mai mult. Din cele transmise de ANM maximele săptămânii următoare vor fi de aproximativ 30 de grade.

În toată această perioadă consumați peste 3 litri de apă pe zi, cât mai multe fructe și legume, supe și nicidecum prăjeli sau mâncăruri grele. Lichidele trebuie consumate la o temperatură normală și nu reci deoarece scad imunitatea organismului și veți transpira în exces. În cazul în care aveți multe drumuri de făcut sau plecați în concediu vă recomandăm să beți un ceai cald înainte de plecare. Deși vă va fi cald pe moment pe toată durata călătoriei starea de disconfort și transpirația va fi diminuată.

Ioana Mădălina Ștefănică