fbpx

Unic în Oradea: expoziție de fluturi tropicali vii în Era Park

evenimente oradea, expoziție de fluturi, O surpriză minunată într-un superb început de toamnă orădeană. 

 

20 Septembrie 2018

19:30

Era Park ne-a pregătit o nouă surpriză. De fapt este o expoziție superbă cu… fluturi tropicali vii! Nu mai puțin de 150 de fluturi viioriginari din America de Sud și Asia, pot fi admirați sub cupola centrului comercial. 

Fluturele de azur (Morpho peleides), denumit de proprietari „virtuosul colecției”, graţioșii fluturi zebra (Heliconiinae) precum si fluturii bufniţa uriaşă (Calligo memnon), care lenevesc mereu, sunt câteva dintre atracțiile ce vor putea fi admirate în ERA Park.

Vestea bună este că intrarea este liberă, iar programul de vizitare este zilnic între orele 09:00 – 19:00. Expoziția este oferită orădenilor de Era Park cu susținerea Casei Fluturilor Praid, din judeţul Harghita, primul aşezământ permanent de fluturi din România. 

Micile făpturi sunt crescute într-un cadru special, într-o clădire în care au propriul lor „spaţiu de zbor”, cu un microclimat tropical, ornat cu plante tropicale, completat de un mic lac şi o alee circulară.

Porțile expoziției de fluturi tropicali vii vor fi deschise pentru toți cei interesați în perioada 23 Septembrie – 06 Octombrie 2018. În plus, pentru cei interesați, de vânzare vor fi și suveniruri! Era Park îți dă aripi!

În fiecare an, în lunile calde, casa de fluturi poate fi vizitată. Se pot observa, în acelaşi timp, mai multe sute de exemplare reprezentând 8 – 9 specii de bază şi 6 – 7 specii schimbătoare, metamorfice. 

 

Ioana Mădălina Ștefănică