fbpx

Vineri celebrăm Ziua Jandarmeriei Române 2016

jandarmiO zi importantă pentru jandarmii din toată țara. 

 

28 Martie 2016

13:30

În 2016 se împlinesc 166 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

Domnitorul Grigore Alexendru Ghica aproba Ofisul domnesc prin care înfiinţa Corpul de slujitori în jandarmi, la 03 Aprilie 1850, având ca model structurile înfiinţate în statele europene şi în principal Jandarmeria Franceză, a cărei baze erau puse de Napoleon Bonaparte.

În cinstea acestei zile sunt organizate o serie de activități. Una a și avut loc, și anume celebrarea zilei veteranilor unității de jandarmi Oradea, chiar Sâmbăta aceasta, 26 Martie 2016.

Întâlnirea a fost organizată în două părți: în prima parte jandarmii aflați în activitate le-au comunicat noutățile din viața armei, iar veteranii au depănat amintiri, iar în cea de-a doua parte, s-a organizat o masă ostăşească, la care s-a servit tradiţionalul ciolan cu fasole. 

În continuare, jandarmii vor participa în concursuri sportive, iar cu reprezentanții presei vor concura în Cupa Presei la Paintball, dar Vineri, 01 Aprilie 2016, de la ora 11:00, să fim cu toții invitați la Ziua Jandarmeriei Române

Activitățile se desfășoară în Parcul 1 Decembrie, la statuia ostașului român, unde specialiștii ne vor oferi spectacole de exerciții demonstrative, inclusiv expunerea de standuri cu materialele şi tehnica din dotarea jandarmilor. Participarea este gratuită. 

Mai jos aveți câteva imagini de la întâlnirea veteranilor, iar fotografii de la Ziua Jandarmeriei din 2015 puteți admira dând click AICI.

Ioana Mădălina Ștefănică

DSC_1248

DSC_1277

DSC_1314