fbpx

Workshop de teatru – dans pentru trezirea esenței interioare și trăirea puternică a prezentului!

evenimente oradea, cetatea oradea, Sebastian BărbălanPentru cei pasionați de trăirea și descoperirea sinelui. 

 

07 Aprilie 2017

09:46

Evenimente Oradea vă lansează o nouă provocare, dansul sensibil. O incursiune în fascinanta lume a mişcării, care propune, în vremuri extrem de dinamice şi mereu pe fugă, o privire calmă, într-un ritm care permite observarea atentă a mecanismelor mişcării, interioare şi exterioare.

Vă invităm la un workshop condus de Sebastian Bărbălan – artist complex, cu renume mai degrabă în afara graniţelor, decât pe meleagurile natale –, alături de asistenţii Camelia Lolea şi Răzvan Marchiş, în cadrul seriei de ateliere intensive pe care le propune Asociaţia Culturală Experiment. Teatru. Clandestin. (E.T.C.).

Sebastian Bărbălan este actor şi regizor de teatru, cu o vastă experienţă în lumea scenei şi a pedagogiei – a predat la secţia de actorie în scurta sa perioadă de existenţă în cadrul universităţii orădene şi a fondat E.T.C. din nevoia unui context alternativ pentru punerea în valoare a potenţialului artistic din urbea de pe Criş.

Din acest motiv s-a născut Laboratorul de Teatru – în care se (re)formează perfomeri – şi trupa de teatru de cercetare care a oferit recent publicului orădean „Forme – Studiul 1 şi 2”.

Camelia Lolea şi Răzvan Marchiş au început colaborarea cu Sebastian Bărbălan în cadrul Laboratorului de Teatru în urmă cu un an, iar recent cei trei au participat la un curs de formare cu celebrul coregraf Claude Coldy, cel care a dăruit lumii un concept revoluţionar de mişcare numit, nu întâmplător, Dans Sensibil. Workshop-ul de teatru – dans va oferi câteva exerciţii inspirate din acest concept de mişcare şi va fi şi o introducere în lumea Laboratorului de Teatru.

Activitatea se va desfăşura în 3 sesiuni a câte 3 ore, care vor debuta Vineri, 07 Aprilie 2017, de la ora 18:00, în corpul M al Cetăţii Oradea, şi necesită echipament comod de mişcare.

Workshop-ul este structurat în jurul unor exerciţii psiho – fizice specifice, menite să-i introducă pe participanţi în mecanismele subtile ale mişcării, pornind de la baze şi orizontalitate pentru a cuceri apoi verticalitatea şi a ajunge la naşterea dansului, un dans organic, izvorât din sensibilitatea fiecăruia.

Scopul atelierului este să redea fiecărui participant instrumentele dansului – corpul şi mecanismele sale de funcţionare –, să-l repună în contact cu viaţa interioară şi să-i o ofere posibilitatea exprimării acesteia prin intermediul mişcării expresive şi calitative.

Pentru informații suplimentare dar și pentru înscrieri apelați numărul de telefon 0741. 518. 261.

 

Diana Maria Danciu