fbpx

2017 anunță o nouă ediție a concursului ciclist „Turul Bihorului”

Ediția cu numărul doi se pregătește de zor. 

 

08 Ianuarie 2017

16:46

Oradea sărbătorește Ziua Internațională a Copilului cu startul competiției cicliste „Turul Bihorului”!

Aflat la ediția a doua, Turul Bihorului 2017 se anunță a fi cel puțin la fel de promițător, precum ediția de anul trecut, în care au luat parte echipe din elita ciclismului european, și în care favoriții nu au dezamăgit.

Câștigător, al ediției cu numărul 1, a fost desemnat tânărul rutier columbian – Bernal Egan (Androni Giocattoli). El este unul din cei mai promițători cicliști columbieni, un bun cățărător dar și rutier de clasament general.

Menționăm că, la startul ediției inaugurale, s-au aliniat și rutieri români printre care amintim pe Serghei Țvetcov – campionul național la contratimp, în prezent legitimat la echipa americă Jelly Belly – Maxxis, dar și Daniel Crista, vice campion național la proba de fond, care, cel mai probabil, în 2017, va concura alături de echipa daneză Team Soigneur Copenhagen.

Ediția curentă se va desfășura în perioada 01 – 04 Iunie 2017. Ne așteptăm să aibă și un prolog, și 2 – 3 etape, acestea din urmă rămân a fi confirmate de către organizatori.

Turul Bihorului este unul din cele mai importante evenimente cicliste din țara nostră, fiind inclus în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale pe anul 2017.

Reamintim că, în același interval cu Turul Bihorului 2017, alte curse consacrate vor avea loc în Europa și anume:

  • 28 Mai – în Franța va avea loc celebra cursă de pavate Paris – Roubaix
  • 04 Iunie – 11 iunie – tot în Franța se va desfășura Criteriul Dauphiné

 

Ionuț Geangoș

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *