fbpx

8 Martie va fi sărbătorită printr-un spectacol folcloric în Casa de Cultură a Sindicatelor

La Mulți Ani, Femeie!

 

21 Februarie 2020

10:00

 

Ziua Internațională a Femeii va fi sărbătorită cu mare fast, pe data de 08 Martie 2020, de la ora 18:00, printr-un spectacol folcloric de excepție, organizat de către Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului” și Școala de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, în acompaniamentul magistral al Orchestrei „Rapsodia Bihoreană”.

În această primăvară a iubirii, vor evolua pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor interpreții: Florica Bradu, Maria Haiduc, Antonela Ferche Buțiu, Florica Ruja, Mariana Militaru Blaj, Ciprian Mocan, Alexandru Carțiș, Teodora Șandru și Mihai Jula, Grupul Vocal „Lioara” al Școlii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, coordonat de prof. Antonela Ferche Buțiu, precum și tinerii interpreți ai Grupului Vocal „Nuntașii Bihorului – Juniori”, coordonați de Florica Ruja.

Din alte zone folclorice ale țării, au fost invitați cinci interpreți tineri și valoroși, laureați a numeroase festivaluri importante de profil: Florin Boita (Banat), Ionuț Pumnea (Sibiu) și Alexandru Pop (Zărand), precum și doi dintre câștigătorii îndrăgitei emisiuni a Televiziunii Române, „Vedeta Populară”: Cătălina Rotaru (Bucovina) și Vlad Sărmaș (Bistrița).

Momente coregrafice spectaculoase vor fi oferite de dansatorii Ansamblului Folcloric „Vetre Bihorene”, coregraf Dumitru Cora, și de către dansatorii tineri și veterani ai Ansamblului Folcloric „Nuntașii Bihorului”, președinte Dinu Avram. Acompaniamentul muzical va fi oferit de Orchestra „Rapsodia Bihoreană”, condusă cu
aleasă măiestrie și multă dăruire de prof. Liviu Buțiu.

Spectacolul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și a Casei de Cultură a Sindicatelor Oradea, având ca parteneri Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea, Sfânta Mănăstire Izbuc, Hotel Caro și Asociația Națională de Folclor din România. Sonorizarea este oferită de TopSound.

Prețul unui bilet este de 20 lei, acesta putând fi achiziționat de la casiera Casei de Cultură a Sindicatelor Oradea (Luni – Vineri 09:00-17:00) sau online, de AICI.