fbpx

Absolvenții Euro Photo Art Academy își expun lucrările în Cetatea Oradea

foto: Vagyon Ádám

Citadinul în obiectiv.

 

08 Iulie 2020

13:00

 

Aniversarea de 200 ani de la nașterea primului fotograf orădean, Mezey Lajos, precum și a trei decenii de existență a celei mai longevive galerii permanente de artă fotografică din România (Galeria „Euro Foto Art”), a oferit oportunitatea de a organiza o nouă expoziție de artă fotografică alcătuită din creațiile absolvenților cursului de tehnică și artă fotografică Euro Photo Art Academy seria B/ 2020, organizat de Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea.

De această dată pe simezele Galeriei „Ștefan Vilidár István”, Centru Expozițional EFA Oradea – România din cadrul Palatului Princiar al Cetății Oradea, vor fi instalate o selecție de 51 de fotografii artistice realizate de absolvenții: Viorel Băliban (Oradea), Nicoleta Cuc (Oradea) și Vagyon Ádám (Diosig), grupate sub genericul ”Lumini și umbre”. Fotografiile au fost realizate cu ocazia unor deplasări de creație de grup și individuale în centrul istoric al municipiului Oradea, în care a fost valorificată relația celor două elemente deosebite ale „scrierii vizuale”: lumina și umbra.

Cursanții au avut posibilitatea ca într-un timp foarte scurt, de doar 10 zile, să însușească o serie informații legate de istoria fotografiei, compoziția și cromatica a imaginii, despre aparatele de fotografiat analog, digital și telefoane mobile, precum și despre procesul-negativ și pozitiv alb-negru și color, respectiv despre diapozitive color. Un accent
deosebit s-a pus pe studierea genurilor artei fotografice, concretizate prin jurizarea în comun a sutelor de fotografii
artistice realizate de artiști fotografi consacrați din întreaga lume.

Vernisajul expoziției va avea loc Vineri, 10 Iulie 2020 la ora 18:00, în prezența absolvenților, în Galeria „Ștefan
Vilidár István”, evenimentul putând fi urmărit live pe pagina de facebook a Asociației. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea și a Asociații Internaționale „Euro Foto Art”. Lucrările expuse vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale vor fi oferite de către reprezentantul Formației „Duo Vardiensis” Thurzó Sándor József (violă). Noua expoziție organizată de Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, sub patronajul Asociației Internaționale „Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 30 Iulie 2020, putând fi vizitată zilnic între orele 08:00 – 20:00, cu acces gratuit.