fbpx

Academicianul Nicolae Dabija susține conferința „Republica Moldova, încotro?”

sursa: Vip Nuntă

Problemele Republicii Moldova dezbătute la Oradea

 

23 Mai 2017

15:30

Relațiile externe ale Republicii Moldova s-au îmbunătățit odată cu declararea independenței, însă, după cum putem vedea în cele prezentate de emisiunile de specialitate, Moldova rămâne o țară care depinde, în mare parte, de Rusia.

În ceea ce privește relațiile dintre România și Republica Moldova, acestea sunt unele privilegiate având în vedere că avem în comun cultura, limba și trecutul istoric.

Pentru a întări legăturile externe dintre țara noastră și Republica Moldova și pentru a face cunoscută situația incertă în care se află Moldova din punct de vedere al apartenenței, Filiala Bihor a Uniunii Vatra Românescă și Filiala Bihor a Jurnaliștilor Profesioniști organizează Joi, 25 Mai 2017, ora 09:00, la Hotel Continental Forum, Sala Panoramic, o prelegere cu tema: „Republica Moldova, încotro?”.

Conferința va fi susținută de Academicianul Nicolae Dabija, scriitor, redactor șef al săptămânalului Literatura și Arta, Președintele Sfatului Țării 2, și prof. univ. dr. Gheorghe Avornic, Rectorul Universității Constantin Stere din Chișinău, Președintele Uniunii Juriștilor din Republica Moldova. Accesul publicului este gratuit.

Paula Dreve