fbpx

Astăzi, în Piața Unirii, baschetbaliștii orădeni prezintă TROFEUL 2018 fanilor

O zi importantă! 

 

13 Iunie 2018

10:21

Moment important pentru fanii echipei de baschet masculin din Oradea. Astăzi, 13 Iunie 2018, de la ora 20:00, jucătorii prezintă Trofeul Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM).

Locul de întâlnire este Piața Unirii, numai în caz de vreme nefavorabilă ceremonia va avea loc în Arena „Antonio Alexe”.

În această dimineață, la ora aproape 10, Campionii României au aterizat pe Aeroportul Internațional Oradea unde au fost primiți cu urale și aplauze de fanii încântați de faptul că, pentru a doua oară, CSM CSU Oradea a câștigat primul loc al LNBM, video mai jos.


Marți, 12 Iunie 2018, CSM CSU Oradea a disputat meciul #4 al Finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2017/2018, în București, pe terenul Stelei EximBank București în Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul”.

După primele două confruntări disputate în Oradea, scorul general a fost de 1 – 1, seria mutându-se ulterior în București pe terenul Stelei. Acolo, orădenii s-au impus la o diferență de 24 de puncte în meciul #3 disputat Duminică, 10 Iunie a.c. Cu un scor general de 2 – 1, Leii Roșii au fost favoriți în meciul #4, în cazul unei înfrângeri urmând ca aceștia să joace confruntarea decisivă ulterior în Arena „Antonio Alexe”.

CSM CSU Oradea a reușit să se impună în al 4-lea joc al Finalei, devenind pentru a doua oară în istoria echipei Campioana României. Cel mai bun jucător al orădenilor a fost Richard cu 26 de puncte, fiind urmat pe tabelă de conaționalul său Martin Zeno cu 18 puncte.

De remarcat a fost prezența suporterilor orădeni aflați în tribunele Sălii Regimentului de Gardă ,,Mihai Viteazul” din București pentru a asista pe viu la victoria echipei de pe malul Crișului Repede, cât și a celor prezenți într-un număr ce a depășit așteptările/scaunele pregătite de organizatori, în Piața Unirii din Oradea, care au urmărit finala pe un ecran de mari dimensiuni amplasat în inima orașului.

Comparativ cu celelalte finale jucate până acum de sportivii noștri, aceasta s-a încheiat cel mai rapid, fiind nevoie de 4 confruntări ca să-și adjudece titlul. În trecut, atât în finala pierdută cu Asesoft Ploiești din 2014, cât și în cea câștigată în fața celor de la BC Mureș, în 2016, a fost nevoie de 5 meciuri pentru a se decide echipa campioană.

După un an competițional cu numeroase schimbări de lot și accidentări ale unor componenți importanți ai echipei, CSM CSU Oradea reușește într-un final câștigarea titlului de Campioni ai României pentru a doua oară în ultimele trei sezoane.

 

Sergiu Vicaș 

https://www.facebook.com/alina.rosmenteniuc/videos/1973426419358878/?t=15

https://www.facebook.com/AeroportOradea/videos/2229639240394512/?t=13