fbpx

Azi, concursurile școlare „Prietenii Pompierilor” şi „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa”! 2017

„Prietenii Pompierilor” şi „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa” revin cu etapa județeană!

 

19 Mai 2017

08:15

Elevii și cadrele didactice din școlile bihorene se pregătesc pentru faza județeană a concursurilor școlare „Prietenii Pompierilor” și „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Ambele se vor desfășura în data de 19 Mai 2017,  începând de la ora 09:00, pe baza sportivă a Liceului cu Program Sportiv „Bihorul” Oradea.

Competițiile sunt organizate de Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” se organizează pe două niveluri (ciclul gimnazial şi ciclul liceal), fiecare echipă fiind formată din patru membri (trei concurenţi şi o rezervă), care vor susține o probă scrisă şi două probe practice: „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 metri” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.

Concursul „Prietenii pompierilor” cuprinde trei probe: o probă scrisă şi două probe practice („Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 metri cu obstacole”). Echipele participante sunt constituite din băieţi şi fete cu vârste cuprinse între 11 ani şi 15 ani, fiecare echipaj este format din 10 elevi: un comandant, opt concurenţi şi o rezervă.

Aceste concursuri au deja o tradiție de câțiva ani și s-au bucurat de o mare deschidere atât din partea elevilor, cât și a dascălilor implicați.

 

Diana Maria Danciu