fbpx

Azi, proiecție de filme bune în Cetatea Oradea

Cetatea OradeaDacă vă place filmul, haideți și voi! 

 

21 Octombrie 2016

11:45

Dacă e vineri, e seară AperiFILM! Vinerea aceasta, 21 Octombrie 2016, E.T.C. și Kinopedia pun la cale o seară de meditație asupra vieții și morții prin cele două filme propuse spre vizionare: O Brother, Where Art Thou? (2000) și Dead Man (1995).

O Brother, Where Art Thou? (2000) reprezintă o versiune actualizată a Odiseii lui Homer. Frații Cohen readuc în prim plan călătoria fantasmagorică a lui Ulise – Ulysses Everett McGill interpretat de George Clooney – care împreună cu camarazii săi, Pete Hogwallop (John Turturro) și Delmar O’Donnel (Tim Blake Nelson), pornesc în căutarea unei comori pe care se presupune că Ulysses o îngropase. Personajele mitice apar și ele într-o formă reactualizată și adaptată începutului de secol XX.

Dead Man (1995) ne prezintă povestea lui William Blake (Johnny Depp), un funcționar, care după ce află că postul pe care trebuia să se angajeze a fost  oucpat de altcineva, pornește într-o cursă pe viață și pe moarte pentru a scăpa de cei plătiți să-l ucidă. Călăuza sa este un nativul american Nobody, care crede despre Blake că este însuși poetul și ilustratorul britanic. Filmul este regizat în nota specifică și nonconformistă a lui Jim Jarmusch.

Filmele pot fi vizionate în Cetatea Oradea, Corp M, poarta de Est. Intrarea este liberă. Programul serii de film este următorul:

  • 20:00 – O Brother, Where Art Thou? (2000), 107 minute, în engleză cu subtitrare în limba română
  • 22:15 – Dead Man (1995), 121 de minute, în engleză cu subtitrare în limba română

 

Diana Maria Danciu