fbpx

Baschet European de calitate, prezent din nou în Oradea 2017!

Weekend-ul ne aduce în oraș Campionatul European de Baschet Masculin U20 – Divizia B. 

 

15 Iulie 2017

10:33

Atât la nivel local, cât și la nivel național, Baschetul ca și disciplină crește de la an la an. Oradea se poate mândri cu suporteri numeroși ai fenomenului, fiind atrași în mare parte de rezultatele pozitive ale echipei locale, CSM CSU Oradea, din ultimele sezoane.

Ca sezonul estival să nu treacă la fel ca orice pauză competițională, în Oradea se va desfășura Campionatul European de Baschet Masculin U20 – Divizia B, ediția 2017. Iubitorii acestui sport vor putea asista la disputele oficiale dintre naționalele prezente în această competiție în 2 săli. Precum s-a întâmplat și anul trecut, în Campionatul European U16 feminin – Divizia B, Arena „Antonio Alexe” și Sala de sport a Colegiului Economic „Partenie Cosma” vor găzdui confruntările competiției.

Oradea organizează pentru a 5-a oară un eveniment de acest tip. Campionatul European U18 feminin Divizia A – ediția 2011, Campionatul European U18 feminin Divizia B – ediția 2014, o grupă din cadrul EuroBasket Women 2015 și Campionatul European U16 feminin Divizia B – ediția 2016 sunt celelalte competiții sub egida FIBA care s-au mai desfășurat în trecut în orașul de pe malul Crișului Repede.

Țările prezente sunt împărțite în 4 grupe astfel:

  • Grupa A: Belarus, Polonia, Finlanda, Armenia, Belgia, Malta
  • Grupa B: Slovacia, Marea Britanie, Rusia, Azerbaidjian, Olanda
  • Grupa C: Macedonia, Georgia, România, Albania, Bosnia
  • Grupa D: Irlanda, Ungaria, Croația, Kosovo, Portugalia, Moldova

Echipa Națională a României are următorul program:

  • Vineri, 14 Iulie, ora 18.30, Sala Sporturilor „Antonio Alexe”: Georgia – România
  • Duminică, 15 Iulie, ora 18.30, Sala Sporturilor „Antonio Alexe”: România – Malta
  • Marți, 18 Iulie, ora 18.30,  Sala Sporturilor „Antonio Alexe”: Macedonia – România
  • Miercui, 19 Iulie, ora 18.30, Sala Sporturilor „Antonio Alexe”: România Albania

Pentru cei ce nu vor putea să asiste live la meciuri, canalul oficial FIBA, click pe youtube.com/FIBA, va transmite în direct pe YouTube partidele. Mai multe informații se pot găsi accesând site-ul oficial al competiției, fiba.com/europe/u20b/2017

 

Sergiu Vicaș