fbpx

Biblioteca Judeteana premiaza „Mestesugarii”

Concursul Mestesugasul

Mâine are loc Premierea copiilor de la concursului „Meșteșugașul”.

 

30 Mai 2013

15:11 

Vineri, 31 Mai 2013, de la ora 10:00, în holul principal al Bibliotecii din Oradea va avea loc festivitatea de premiere a participanţilor celei de-a III-a ediții a Concursul naţional „Meşteşugaşul”.

Acest concurs este dedicat Zilei de 1 Iunie – Ziua internaţională a copilului, participând peste 100 de copii, de la 3 grădiniţe şi 7 şcoli, și include prezentarea lucrărilor în lut realizate de către copii.

Concursul „Meşteşugaşul” a fost organizat de Secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai” Bihor în parteneriat cu Asociaţia „Kids Heaven”şi s-a desfăşurat sub conceptul „Participă şi ajută”.

Obiectivele concursului au fost:

  • să apropie copilul de bibliotecă
  • să-i dezvolte simţul artistic, prin realizarea de obiecte (tehnici: modelare şi pictură) şi interacţiunea cu ceilalţi participanţi la concurs
  • socializarea în rândul tinerilor
  • implicarea tinerilor în acţiuni de adunare de fonduri necesare oferirii de cadouri copiilor nevoiaşi

Argila, materialele informative privind tehnica de lucru şi exemple de obiecte  pentru modelaj au fost puse la dispoziţie de către organizatori, iar pentru efortul depus, participanţii vor fi recompensaţi cu diplome, dulciuri şi cadouri surpriză.

Invitaţii speciali ai evenimentului sunt: Corul „Alegria”, de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Oradea, şi Trupa de teatru a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Oradea, care va prezenta piesa câștigătoare a Teatrului Elevilor, „Chiriţa în provincie”.

Tot cu prilejul apropiatei Zile Internaţionale a Copilului, în holul de la etajul 1 al Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai” Bihor poate fi vizitată expoziţia „Copiii satului românesc”, al artiştilor fotografi Constantin Dancoglu şi Gheorghe Petrila.

 

Andrei Marcu