fbpx

Bisericile de lemn din Bihor, descoperite într-un nou tur ciclist pe final de octombrie!

sursa: wikimedia.org

Haideți și voi, nu mai stați pe gânduri! 
 

24 Octombrie 2017

16:30

Agenția de Management al Destinației Bihor și Episcopia Română a Oradei au inițiat proiectul de promovare turistică a patrimoniului cultural și religios „Drumul Bisericilor de Lemn” sub umbrela căruia se organizează evenimentul „Redescoperă Bihorul pe bicicletă – biserici de lemn”.

În data de 28 Octombrie 2017, cicliștii bihoreni sunt invitați să parcurgă un traseu special în destinația turistică Munții Codru Moma, pe raza comunelor Lazuri de Beiuș și Tărcaia.

Traseul propus este în circuit, are o lungime de 22.8 kilometri cu o dificultate medie, din care 60% este pe asfalt, 30% pe drum forestier, iar 10 % pe drum agricol. În caz de precipitații traseul va fi parcurs în totalitate pe asflat și pe o distanță de 23.8 km, iar dacă vor avea loc schimbări majore în ceea ce privește vremea, tura va fi amânată.

Itinerariul propus pentru Sâmbătă, 28 Octombrie 2017, este următorul:

  • startul se va da din curtea bisericii de lemn din Lazuri de Beiuș la ora 10:00
  • Totoreni: se va vizita Biserica  „Adormirea Maicii Domnului”
  • Hinchiriș:  se va vizita Biserica de lemn „Înălțarea Domnului”
  • Mierag: se va vizita Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului”
  • Lazuri de Beiuș:se va vizita Biserica de lemn „Pogorârea Sf. Duh”
  • vizită la cea mai vârstnică persoană din comuna Lazuri de Beiuș, intitulată „Tezaur Viu la Cusuiuș”

Deplasarea din Oradea până la Lazuri de Beiuș și retur se va face contra cost, cu un autocar de 50 de locuri, la care este atașată o remorcă cu o capacitate de 25 de biciclete, iar restul de 25 de biciclete vor fi transportate separat cu ajutorul unei camionete. Aici puteți completa online formularul de înscriere  până Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 12:00.

Biletul, în valoare de 30 de lei va putea fi achiziționat în ziua evenimentului. Urcarea în autocar se va face pe baza listei de înscriere, din fața Universității din Oradea la ora 07:45, iar persoanele care au optat pentru autocar și nu sunt prezente vor pierde locul în favoarea altor doritori prezenți. Mai multe informații puteți obține apelând la numărul de telefon 0770.873.455 – Gabriel Bonaciu între 08:00 și 18:00.

Paula Dreve