fbpx

Boat Party și DJ Performance 100% Green, marca Neversea!

Organizatorii festivalului Neversea au realizat o premieră mondială!

12 Septembrie 2020

10:00

 

 

Neversea, primul festival din lume alimentat cu energie eoliană, a încheiat cu succes alături de Grupul CEZ în România, campania ,,The Green Challenge”.

În largul Mării Negre, pe un catamaran, trei veliere și cu o nouă premieră mondială. În acest mod s-a încheiat campania. Premiera a constat în: primul DJ performance din lume, alimentat cu energie verde. În aceaastă situație, nu s-au folosit deloc combustibili fosili nici pentru mișcare, nici pentru alimentare, ci doar energia verde produsă de vânt.

Câștigătorii concursului ,,The Green Challenge” au avut ocazia să se distreze o zi întreagă pe apă, alături de prieteni. Neversea și Grupul CEZ în România au oferit câștigătorilor o experiență de neuitat, distracția fiind completată de un show de kite-uri și cursuri de Stand-up Paddle, activități 100% green, la care au putut participa toți invitații dornici să se bucure de acest sport.

DJ MarkAzzeko a întreținut atmosfera timp de 6 ore, alimentând echipamentele muzicale cu energie verde provenită de la bateriile ambarcațiunilor personalizate. Câstigătorii campaniei au primit și invitații duble la Neversea, ediția 2021. Pe lângă faptul că transportul, mesele și cazarea câștigătorilor au fost asigurate de către organizatori, CEZ i-a surprins pe aceștia oferindu-le cadouri personalizate cu șepci Neversea, lanyard-uri Neversea, baterii externe, genți waterproof și alte surprize.

Organizatorii au ținut să precizeze faptul că ,,The Green Challenge” a fost o campanie lansată de către aceștia și Grupul CEZ în România, cel mai mare producator privat de energie verde din România, pentru a încuraja sustenabilitatea și protejarea mediului. Fanii care s-au înscris în concurs au avut posibilitatea să adopte o turbină eoliană din Parcul Eolian Fântânele-Cogealac și astfel să producă energie electrică verde, pentru alimentarea ediției de anul viitor a festivalului Neversea.

Zona CEZ din cadrul festivalului Neversea din ediția 2019 a fost alimentată exclusiv cu energie produsă în parcul eolian CEZ din județul Constanța, cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, care se întinde pe o suprafață de 600 de hectare. Cu ajutorul aplicației Neversea, cei care au adoptat eoliene prin ,,The Green Challenge” au putut verifica, în timp real, volumul de energie verde produs în realitate de către turbina lor.

Mediul înconjurător are nevoie cât mai multă de astfel de inițiative, așadar ediția din 2021 va fi alimentată cu energie electrică verde, într-o proporție și mai mare decât în 2019. În viitor, organizatorii Neversea își propun ca întreg festivalul să fie alimentat cu energie verde.

Mira Pop