fbpx

Ce-ți dorim noi ție, dulce Românie, spectacol de poezii în centrul orașului Oradea!

sursa: sufletinpetale.wordpress.com

În cinstea marelui poet!

 

11 Iunie 2018

08:29

Săptămâna curentă începe bine, cu o invitație la un spectacol de recitat poezii chiar în centrul istoric al orașului Oradea.

Pentru a comemora împlinirea a 129 de ani de la trecerea în eternitate a poetului și a 151 de ani de la publicarea poeziei „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie” în revista „Familia”, Direcția pentru Cultură Bihor ne invită la spectacolul „Ce-ți dorim noi ție, dulce Românie”.

Manifestarea are loc Vineri, 15 Iunie 2018, de la ora 21:00, la statuia bardului, în strada Independenței (lângă Palatul Vulturul Negru).

Participă câştigătorii concursului literar de eseuri „Ce-ți dorim noi ție, dulce Românie”, elevii Horea Sebastian Dobai, Adela Cipleu, Rebeca Tătar, Alexandra Molnar, Gabriela Anamaria Ciorba și Denisa Șerfezi. Veți avea ocazia să-i ascultați pe adolescenții de azi, vorbind despre România de ieri, de azi și de mâine.

Din lirica eminesciană va recita poetul Eugen Țugulea, iar pentru a depune buchete și jerbe de flori sunteți invitați și voi. În caz de vreme nefavorabilă, acțiunea se va muta sub acoperișul Filarmonicii de Stat Oradea, cu intrare liberă.

 

Diana Maria Danciu