fbpx

Centenarul morții lui Ady Endre, marcat print-un spectacol în Filarmonica din Oradea

sursa: maszol.ro

În memoria marelui poet.

 

18 Februarie 2020

12:30

 

Filarmonica de Stat din Oradea va găzdui Vineri, 28 Februarie 2020, de la ora 19:00 un spectacol-concert dedicat împlinirii a 101 ani de la moartea poetului Ady Endre.

Intitulat  „A csodák esztendeje – Anul miracolelor”, momentul este semnat de muzicianul Miklós Orbán, care promite să transforme muzica în „incandescenţa iubirii, temeri şi regăsiri topite în sunet, cuvinte aşternute acum mai bine de un secol, cuvinte în noi, cuvinte pentru cei ce vor fi”.

Alături de Miklós Orbán (compoziţie, chitară și voce), pe scenă vor evolua și alți muzicieni: Călin Pop la chitară, Cristi Moldoveanu – keyboard, Mark Mihele, chitară bas, Alina Orbán şi Bogdan Bodiş Adam la pian, Liviu Buţiu, vioară şi Alin Răsădean – acordeon, cu participarea extraordinară a actorului Sebestién Hunor de la Teatrul Szigligeti din Oradea. Ilustraţia video aparține lui Krisfalusi Noémi, iar sunetul este aranjat de Simó Zsolt.

Cei care vor dori să urmărească spectacolul vor putea achiziționa bilete de la casieria Filarmonicii de Stat, la prețul de 30 de lei.