fbpx

Colocviile Marii Uniri, un eveniment lunar inedit dedicat Centenarului Unirii

muzeul tarii crisurilor

Muzeul Țării Crișurilor din Oradea

Invita╚Ťie la cunoa╚Ötere.

 

27 Februarie 2018

16:19

Proiectul Colocviile Marii Uniri, organizat de┬áMuzeul ╚Ü─ârii Cri╚Öurilor, ├«n parteneriat cu Digi 24 Oradea ├«╚Öi propune ca, ├«n ultima s─âpt─âm├ón─â a fiec─ârei luni, p├ón─â ├«n Noiembrie 2018 s─â se ├«nregistreze, la Muzeul┬áMemorial ÔÇ×Aurel Laz─ârÔÇŁ, un episod ├«n cadrul emisiunii Vocile Bihorului cu ocazia celebr─ârii Centenarului Unirii.

Startul a fost dat ├«n luna Ianuarie 2018 cu invitatul┬áprof. univ. dr. Gabriel Moisa de la Universitatea din Oradea, care a discutat pe tema┬áDreptul popoarelor de a dispune de ele ├«nsele (de autodeterminare)┬á╚Öi va continua cu luna aceasta unde,┬áprof. univ. dr. Ioan Horga va dezbate contextul interna╚Ťional din anul 1918 care a f─âcut posibil─â Unirea cea Mare, de la 01 Decembrie 1918.

Emisiunea va fi difuzată în data de 01 Martie 2018, la ora 17:30. În ceea ce privește emisiunea din luna Martie, va avea ca temă Unirea Basarabiei cu Regatul României și îl va avea ca invitat pe  prof. univ. dr. Ion Xenofontov de la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universităţii de stat din Republica Moldova.

Paula Dreve