fbpx

Concert extraordinar „Dansuri și virtuozități” la Sinagoga Sion

Două ore de relaxare pe acorduri de muzică klezmer

 

11 Iulie 2017

19:32

Duminică, 16 Iulie 2017, avem o invitație la concert din partea Fundaţiei de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor. Evenimentul va avea loc la Sinagoga Neologă Sion, începând cu orele 19:00 și îi are în prim-plan pe Hakeshet Klezmer Band Oradea.

Hakeshet Klezmer Band Oradea este prima formație de muzică klezmer din Romania și a debutat pe scena Teatrului „Regina Maria” din Oradea în anul 2005, după care a reprezentat orașul nostru la diverse festivaluri din țară și din străinătate: „Euroiudaica” (Sibiu), „Proetnica” (Sighișoara), Festivalul Filmului de la Mediaș, concerte la Teatrul Evreiesc din București, Muzeul Țăranului Român București, la Brașov, Galați, Timișoara, Cluj, Mediaș, Tg. Mureș, la Debrețin, la Tsfat (Israel) și la Festivalul Klezfiesta din Buenos Aires (Argentina).

Hakeshet Klezmer Band Oradea au putut fi văzuți și în musicalul „Scripcarul pe acoperiș”, piesă care a câștigat numeroase premii la festivalurile de teatru.

Pentru cei care nu sunt în temă, Hakeshet Klezmer Band Oradea este formată din: Csatari-Malec Eszter (solistă vocal), Bogdan-Bodiș Adam (pian,sintetizator și acordeon), Cătălin Chirilă (clarinet), Nicolae  Levi (vioară), Ilie Pop (trombon), Boros-Konrad Petru (contrabas), Seidler Andrei (tobe), Trendler Iosif (percuție/sunet).

Prețul unui bilet este de 10 lei și poate fi achiziționat de la Sinagoga Sion (str. Independenței, nr. 11), Turnul Primăriei Oradea (str. Tudor Vladimirescu, nr. 2) sau din Felix de la recepția Hotelului President sau de la Pensiunea Silvia (str. Primăverii, nr. 63).

 

Diana Maria Danciu