Concert Tiberiu Ceia, Felicia Stoian, Tiberiu Crișan, Petrică și Ramona Vița, în Cetatea Oradea

Foto: Ovi D. Pop

Se anunţă multă agitaţie între zidurile Cetăţii!

 

10 August 2017

16:30

Trei mari evenimente vor avea loc în acest sfârşit de săptămână, toate în cadrul Cetăţii Oradea şi anume: Oradea Summer Film, aflat deja în desfăşurare, Spectacolul Folcloric dedicat zonei Arad Timiş, parte a week-end-urilor tematice destinate diferitelor zone folclorice ale țării şi nu în ultimul rând, RePatriot – ziua Diasporei „Oradea e Acasă”, eveniment dedicat diasporei române, în special celei din Oradea, care locuiește momentan în străinătate.

În data de 13 August 2017, ora 19:00, timp de aproximativ două ore şi jumătate, în curtea Palatului Princiar a Cetății Oradea, va avea loc Spectacolul Folcloric dedicat zonei Arad Timiş, spectacol care face parte dintr-un amplu proiect  de promovare al valorilor tradiționale ale diferitelor zone din România pe piaţa orădeană. Următoarele spectacole din această categorie sunt cele dedicate zonei Bucovina și zonei Sibiului şi se vor desfășura în lunile Septembrie și Octombrie.

Spectacolul va fi acompaniat de ansamblul Folcloric Zărandul Arad, care va însoţi interpreți cunoscuți zonei Banatului, cum sunt: Tiberiu Ceia, Felicia Stoian, Tiberiu Crișan, Petrică și Ramona Vița.

Evenimentul RePatriot – ziua Diasporei „Oradea e Acasă”, pe de altă parte, este dedicat în special celor care locuiesc în diaspora şi îşi propune să descopere care sunt măsurile pe care cei care locuiesc în diaspora le văd necesare pentru ca Oradea să devină cu adevărat acasă.

Anul acesta, în cadrul Zilei Diasporei, vom începe manifestările de la ora 14:00, cu un scurt tur ghidat al Pieței Unirii în care participanții din diaspora, dar și localnicii deopotrivă, vor putea vizita cele patru lăcașe de cult reprezentative din Piața Unirii din Oradea, respectiv Biserica cu Lună (ortodoxă), Catedrala Sfântul Nicolae (greco-catolică), Biserica Sfântul Ladislau (catolică) și nu în ultimul rând Sinagoga Zion. De la ora 16:00, vă așteptăm la sediul Primăriei Municipiului Oradea, unde va avea loc Conferința „Oradea e acasă!”

declară Mihai Jurca, directorul executiv al APTOR.

Paula Dreve