fbpx

Concurs de circulatie rutiera la Ghibu

copii traversare educatie rutieraInspectoratul de Poli╚Ťie Jude╚Ťean (IPJ) Bihor testeaz─â cuno╚Ötin╚Ťele de circula╚Ťie ale tinerilor pietoni.

 

05 Iunie 2013

14:57

Vineri, 07 Iunie 2013, de la ora 09:00, la Liceul Teoretic ÔÇ×Onisifor GhibuÔÇŁ din Oradea va avea loc faza jude┼úean─â a concursului de siguran┼ú─â rutier─â ÔÇ×Educa┼úia Rutier─â – Educa┼úie pentru via┼ú─âÔÇŁ.

Acest concurs este organizat de Inspectoratul de Poli┼úie Jude┼úean Bihor, prin Compartimentul de Analiz─â ┼či Prevenire a Criminalit─â┼úii ┼či Serviciul Poli┼úiei Rutiere, ├«n colaborare cu Inspectoratul ┼×colar Bihor ┼či Automobil Club Rom├ón ÔÇô Fliala Bihor.

Competi╚Ťia este destinat─â elevilor din ┼čcolile generale ┼či licee, cu scopul de a forma un comportament rutier responsabil, ├«n baza cunoa┼čterii ┼či respect─ârii regulilor de circula┼úie, pentru a preveni producerea accidentelor de circula┼úie cu victime din r├óndul copiilor.

La acest concurs vor participa peste 50 de elevi din clasele gimnaziale sau liceale din 15 institu┼úii ┼čcolare din Municipiul Oradea, Municipiul Beiu┼č, Municipiul Marghita, Bat─âr, Talpo┼č, ┼×uncuiu┼č, Borod, Avram Iancu ┼či ┼×tei.

Elevii din clasele gimnaziale se vor întrece în:

  • proba teoretic─â, pentru verificarea cuno┼čtin┼úelor privind normele rutiere
  • parcurgerea unui traseu de ├«ndem├ónare cu bicicleta ├«n poligon
  • respectarea regulilor de circula┼úie de c─âtre bicicli┼čti, ├«n parcul ┼čcoal─â

Liceenii vor sus╚Ťine probele:

  • proba teoretic─â, pentru verificarea cuno┼čtin┼úelor privind normele rutiere
  • proba de arbitraj ├«n vederea identific─ârii abaterilor de la respectarea regulilor de circula┼úie de c─âtre bicicli┼čti, ├«n parcul ┼čcoal─â

To┼úi participan┼úii vor fi r─âspl─âti┼úi de Poli┼úia Bihorean─â cu diplome ┼či premii, iar c├ó┼čtig─âtorii vor putea participa la faza na┼úional─â, care va avea loc ├«n luna Iulie a.c., ├«n Municipiul Bucure┼čti.

 

Andrei Marcu