fbpx

Concurs de Cyclocross 2016 pentru sportivii orădeni

plakatBucurați-vă de mișcare, de competiție și de… noroi! 

 

14 Martie 2016

08:10

Asociația Probikers Bihor organizează un nou concurs de biciclete. De această dată, un Cyclocross.

Pentru prima dată în Transilvania se organizează în Oradea un concurs de Cyclocros. Evenimentul reprezintă nu numai o premieră în Transilvania, dar este totodată unul dintre puținele concursuri regionale de cyclocros.

Ce este cyclocross-ul? O probă ciclistă de fond, în care concurenții străbat un traseu de maximum 2 – 3 km, cu diferite obstacole și care nu durează, de regulă, mai mult de o oră. În acest tip de probă este un fapt obișnuit ca cicliștii să coboare de pe bicicletă și să străbată anumite porțiuni pe jos, în fugă. Tocmai pentru că obstacolele sunt atipice unei curse de ciclism: pot fi scări, scânduri, bălți de apă. De aceea, de multe ori, în cadrul unui cyclocross, ciclistul va trebui să își curețe echipamentul de noroi.

În ciuda faptului ca pentru o astfel de competiție se solicită biciclete specifice, organizatorii vor acceptă în această întrecere orice concurent care deține o bicicletă de MTB sau Cyclocross.

Evenimentul va avea loc în 20 Martie 2016, de la ora 09:00. Startul se dă la capătul străzii Gheorghe Doja, iar finish-ul este stabilit la filigoria din Pădurea Gheorghe Doja.

 

Laura Luțai