fbpx

Conferință de prevenire a cancerului în rândul femeilor, în Cetatea Oradea!

cetatea oradea pelican afbPentru sănătatea întregii comunități. 

 

12 Octombrie 2016

17:00

În Cetatea Oradea, în 17 Octombrie 2016, de la ora 17:00, are loc conferința dedicată campaniei de prevenție „Salvează-ți viața”.

Evenimentul se adresează, cu precădere, femeilor, cu scopul de a le informa despre importanța controalelor periodice, dar și al screening-ului. Este deja cunoscut că, unele boli grave, pot fi tratate dacă sunt descoperite la timp.

În discuție va fi cancerul de sân, de col uterin, dar și depistarea bolilor endocrinologice, respectiv metabolice. Specialiști în domeniul medical vor fi prezenți pentru a le ajuta pe doamne și domnișoare să conștientizeze cât de importantă este prevenția și mai puțin ignorarea vizitelor medicale, a analizelor și eventualelor simptome.

Întâlnirea are loc în corpul C, etajul II, sala 4, și este organizată de Asociația Firmelor Bihorene (AFB), în parteneriat cu Spitalul „Pelican” și Asociația „Colegiul Pacienților”, cu participarea medicilor oncologi dr. Ioana Puscaș, dr. Amalia Hora, a medicului ginecolog dr. Anca Huniadi, a medicului de imagistică dr. Alina Osiceanu, a medicului endocrinolog dr. Alina Zdrehuș.

Salvează-ți viața este organizată de AFB tocmai pentru că 7.400 de femei lucrează în companiile membre AFB, iar un mediu de business sănătos începe cu o sănătate de fier, cu atât mai mult, cu cât, pe lângă tratamentele costisitoare, unele dureroase, maladiile lasă urmări grave asupra femeilor supuse tratamentelor împotriva cancerului.

În plus, evenimentul le va oferi participantelor servicii medicale gratuite, iar unele la un preț redus pentru screening-ul bolilor cu incidență crescută în rândul femeilor.

În Europa, la fiecare 18 minute o femeie moare de cancer de col uterin, România ocupând primul loc din Europa în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin, de 6,3 ori mai mult decât media celorlalte țări din Uniunea Europeană.

Ioana Mădălina Ștefănică