fbpx

Conferință: Pune Orașul TĂU pe Harta Voluntariatului!

Invitație Caravana Națională - Oradea 05 octombrieUn eveniment dedicat dezvoltării noastre prin activități de voluntariat.

 

01 Octombrie 2015

15:19

În sala de conferințe a Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Bihor, în data de 05 Octombrie 2015, de la ora 09:30, are loc evenimentul „Pune Orașul TĂU pe Harta Voluntariatului!”.

Manifestarea se adresează atât organizațiilor/instituțiilor/companiilor deschise în a lucra cu voluntari, dar și voluntarilor.

Reprezentanții instituțiilor publice, membrii organizațiilor neguvernamentale de la nivel local și voluntarii vor putea afla mai multe despre platforma hartavoluntariatului.ro, care are drept scop corelarea cererii și a ofertei de voluntariat, la nivel național, dezvoltând astfel mișcarea de voluntariat din România.

Activitățile cuprinse în programul derulat prin finanțare externă sunt desfășurate în 12 orașe din țară, prin Federația VOLUM – Federația organizațiilor care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România. În Oradea au loc grație parteneriatului cu Fundația Comunitară Oradea și Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Oradea.

Evenimentul va cuprinde un atelier pe tema discursului instigator la ură și a extremismului și modalitatea prin care voluntariatul (indiferent de vârstă) și implicarea în comunitate vin în sprijinul campaniei Comisiei Europene No Hate Speech Movement.

Intrarea este liberă, însă pentru a participa trebuie să completați acest formularGazda întâlnirii este Sorin Victor Roman, iar desfășurătorul îl regăsiți în imaginea de mai jos.

De asemenea, în cadrul Caravanei, participanții vor fi informați cu privire la certificatul de voluntariat, care este obligatoriu, la cererea voluntarilor, conform Legii Voluntariatului 78/2014, pilotat în ultimele luni de peste 100 de organizații neguvernamentale și care va putea fi eliberat de pe platforma hartavoluntariatului.ro.

program pune orasul tau pe harta voluntariatului

 

Ioana Mădălina Ștefănică