fbpx

Congresul Internațional al Germaniștilor, o premieră academică la Oradea

sursa: romaniacurata.ro

Un eveniment filo – german

 

15 Mai 2018

11:25

În perioada 03 – 07 Iunie, Oradea va fi gazda unei premiere academice: Congresul Internațional al Germaniștilor.  Evenimentul este organizat de Societatea Germaniștilor din România și va găzduit în tandem atât de Departamentul de germană al Universității din Oradea, cât și de cel al Univesității Creștine Partium. Aflat deja a a XI-a ediție, congresul se organizează o dată la 3 ani într-un centru universitar din România, în acest an, onoarea fiindu-i acordată Oradiei.

La eveniment sunt așteptați 160 de profesori, cercetători și scriitori din România, Germania, Austria, Ungaria, Beligia, Luxemburg și alte țări ale lumii.

Deschiderea festivă se va desfășura în data de 04 Iunie, 0ra 09:00, în sala mare a Primăriei Oradea.

A doua zi după deschidere, 05 Iunie, scriitoarea austriacă Lisa Spalt va citi din opera sa și va dialoga cu publicul la cafeneaua librărie Ratio et Revelatio, iar pe data de 06 Iunie, germaniștii se vor delecta cu un tur al orașului.

Programul lucrărilor congresului se poate consulta pe paginile web ale Facultății de Litere de la Universitatea din Oradea și pe pagina Universității Creștine Partium.

 

Diana Maria Danciu