fbpx

Doua bunici au fost salvate de pompierii Oradiei

2Două bunici din Oradea trăiesc mulțumită intervenției cadrelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Crișana.

 

01 Iulie 2013

15:17

Astăzi, 01 Iulie 2013, în jurul orei 12:10 pompierii orădeni au fost chemați la datorie pe strada Aleea Forajului pentru a salva o bătrânică de 75 de ani.

Din cele transmise de Camelia Roșca, purtător de cuvânt ISU Crișana, cu ajutorul scării culisabile:

pompierii militari au pătruns, prin fereastra unei încăperi, în apartamentul situat la etajul 2, unde au găsit-o pe proprietară, căzută în hol, în stare de conştienţă. Medicul din cadrul echipajului SMURD,  prezent la faţa locului, a acordat îngrijirile necesare femeii care prezenta probleme de sănătate, predând-o ulterior unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care a transportat-o  la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean

O altă vârstnică a urbei a fost salvată Sâmbătă, 29 Iunie 2013, de pompieri, când la ora 06:25 în urma unui apel la 112 Detaşamentul 1 de Pompieri Oradea a fost mobilizat pe strada Sextil Puşcariu. În vârstă de 87 de ani, femeia a fost găsită în casă, într-o gravă stare de sănătate, motiv pentru care după acordarea primului ajutor, ea a fost transportată la UPU a Spitalului Județean Oradea.

Tocmai pentru că în ultima perioadă numărul vârstnicilor găsiți bolnavi, căzuți și în stare de inconștiență în propriile case a crescut, Evenimente Oradea vă roagă să acordați o mai mare atenție rudelor, prietenilor și vecinilor dumneavoastră. Asigurați-vă de un contact permanent cu aceștia, fie personal sau telefonic, astfel încât să evitați evenimentele neplăcute, cu atât mai mult cu cât suntem în plin sezon estival, când temperaturile ridicate le-ar putea cauza unele probleme de sănătate. Încă o dată adresăm mulțumiri tuturor angajaților ISU Crișana pentru sprijin și promptitudine.

 

Ioana Mădălina Ștefănică