fbpx

Drumul vinului 2017, redescoperă Bihorul și zonele viticole pe bicicletă!

descoperă bihorul pe bicicletă„Drumul vinului” văzut de pe bicicletă.

 

06 Iunie 2017

21:00

În data de 10 Iunie 2017 va avea loc un nou eveniment cicloturistic din seria evenimentelor intitulate „Redescoperă Bihorul pe bicicletă”, proiect ce își propune să promoveze zonele cu potențial viniviticol patrimoniul cultural și religios din județul Bihor și în același timp încurajează mișcarea.

Pe parcursul excursiei „Drumul Vinului” participanții se pot bucura de peisajele viticole, dar și de obiectivele turistice cum ar fi: castelul Zichy din Diosig, Lacul Sântimreu, crama Ur din Sântimreu, un monument istoric Biserica romano – catolică din Sâniob, ștrandul din Sânnicolau de Munte, castelul Stubenberg, crame și muzeul din Săcuieni.

Traseul propus are o lungime de 36 de kilometri din care 16 km pe drumuri agricole de pământ și piatră, iar 20 km vor fi parcurși pe asfalt. Pornirea se va face la ora 7:30 din fața gării Oradea, pe următoarea rută:

Diosig – Sântimreu – Sîniob – Sânicolau de Munte – Săcueni

Transportul de la Oradea până la Diosig și întoarcerea din Săcuieni la Oradea se poate face cu trenul sau cu autocarul în baza unui formular de înscriere pe care îl găsiți AICI, ultima zi de accesare a formularului fiind data de 08 Iunie 2017, ora 23:00.

Prețul unui bilet este de 10 lei pe sens pe persoană, preț în care este inclus și transportul bicicletei. Biletele pot fi achiziționate pe loc sâmbătă dimineața de la șoferul autocarului.

Potrivit recomandărilor poliției rutiere, participanții trebuie aibă o vestă reflectorizantă și cască de protecție, de asemenea circulația bicicliștilor pe drumurile publice se face în șir indian, iar traversarea drumurilor pe trecerile de pietoni se face pe lângă bicicletă.

Pentru a vă putea bucura de traseul propus organizatorii vă recomand ca  bicicletele să fie de tipul mountain bike sau cross country.

Paula Dreve