fbpx

Dublă lansare de carte cu Ana Blandiana, Joi, în Librăria Humanitas

Invitație la un eveniment cultural de suflet!

 

03 Martie 2020

11:00

Librăria Humanitas ne invită la o dublă lansare de carte, în care vor fi titrate două nume importante ale literaturii române contemporane: Ana Blandiana și Romulus Rusan.

Evenimentul editorial va avea loc Joi, 05 Martie, de la ora 18:30, în Librăria Humanitas Oradea și va fi urmat de o sesiune de autografe. Este vorba de „Integrala poemelor” Anei Blandiana, volum apărut recent la Editura Humanitas, și despre trilogia „O călătorie spre marea interioară” de Romulus Rusan, publicată la Editura Spandugino.

N-am fost în stare să scriu altfel decât ieşind din viaţa mea obişnuită, decupând timpul poeziei din timpul vieţii… Plecam la scris cum plecau sfinţii în pustie, ca să-l întâlnească pe Dumnezeu, iar ceea ce urma avea uneori într adevăr trăsăturile miracolului. Când începeam să scriu, nu aveam senzaţia preaplinului care se revarsă, ci mai curând a uimirii că trecea prin mine. Când se oprea, mă descopeream golită, pustie şi, mai ales, cu sentimentul că este de tot. Deşi ştiam că mi se mai întâmplase, deşi îmi spuneam că şi de alte dăţi mi se păruse la fel şi că totuşi minunea se repetase, mă uitam la ultima poezie scrisă cu sfâşietoarea convingere că de astă dată este într-adevăr ultima, că niciodată nu voi mai fi în stare să scriu nimic. Iar dacă următoarea evadare se dovedea zadarnică şi Dumnezeu nu venea la întâlnire, întâmplarea nu era decât o verificare în plus, pentru o perioadă, a acestei  convingeri. Recădeam în contingent mai deprimată decât în momentul evadării, până când încet-încet începeam să simt că se pregăteşte o nouă iluminare care nu aşteaptă, pentru a se produce, decât o nouă fugă.

Ana Blandiana

Vor vorbi: Ana Blandiana, Elisabeta Pop, Ion Moldovan. Intrarea va fi liberă.