fbpx

Duminica, expozitie de reproduceri arheologice

maatObiecte realizate manual de tinerii voluntari.

 

06 August 2014

11:25

Asociația Culturală „Noua Acropolă” ne invită, și săptămâna aceasta, la expoziția de reproduceri arheologice. Evenimentul are loc Duminică, 10 August 2014, între 11:00 – 15:00, pe strada Republicii – în apropierea Teatrului Regina Maria.

Veți putea regăsi și cumpăra o bogată colecție de basoreliefuri confecționate și pictate manual, aparținând culturilor egipteană, greacă, aztecă sau geto-dacă.

Maat, imaginea evenimentului reprezenta zeiţa Adevărului, a Dreptăţii, personificarea ordinii divine. Simbolizează echilibrul, concilierea opuselor din toate aspectele vieţii. Fără Maat, creaţia înfăptuită nu se poate menţine şi unitatea este în pericol. Născută din prima rază de soare a tatăului său, zeul RA şi soţie a zeului cunoaşterii, Toth, Maat înlocuieşte Haosul cu o lume organizată, Cosmosul. Este şi stăpâna Sălii Justiţiei în care, conform Cărţii Egiptene a Morţilor, se desfăşoară Cântărirea Inimii. Dacă inima este în echilibru cu pana lui Maat, simbolul adevărului pur, sufletul persoanei decedate este “justificat” şi poate trece mai departe spre lumea celor nemuritori.

Obiectele sunt realizate de voluntarii asociației, iar banii obținuți vor fi utilizați pentru organizarea de evenimente, acțiuni, cursuri sau editarea de cărți.

 

Ioana Mădălina Ștefănică