fbpx

Duminica la Oradea: miting pentru Rosia Montana

image descriptionOradea se alătură grupărilor ecologiste de la nivel național care militează cu vehemență împotriva exploatării aurului de la Roșia Montana.

 

05 Septembrie 2013

17:44

Duminică, 08 Septembrie 2013, de la ora 17:00 în Parcul Traian o nouă manifestare ecologistă. Centrul Regional de Supraveghere Ecologică „Munții Apuseni” alături de Academia Civică Bihor, Ecotop și Asociația Gata Oricând invită orădenii să iasă din case și să militeze pentru sănătatea lor și a întregii Românii: împiedicarea exploatării cu cianură a depozitului aurifer și a celorlalte metale prețioase de la Roșia Montana.

Acțiunea ecologiștilor orădeni este organizată în semn de solidaritate cu celelalte manifestări care vor avea loc tot Duminică în întreaga țară.

Condiserăm că problemele sociale din Roșia Montană trebuie rezolvate printr-o dezvoltare durabilă și multilaterală a economiei din zonă, nu prin declararea localității ca zonă monoindustrială, cu interzicerea oricăror alte activități economice, de exemplu a turismului. Suntem pentru continuarea mineritului în zonă, dar nu pentru raderea de pe fața pământului a sute de gospodării, a patru munți, șapte biserici și a mai multor monumente istorice și prin înlocuirea lor cu un crater de peste 2000 de hectare, vizibil de pe lună, și cu un lac de cianuri periculoase, care va afecta negativ viața a peste 6000 de oameni și 27 de arii naturale protejate.

se transmite pe pagina evenimentului creat pe Facebook de către Ecotop Oradea. Despre mișcarea de săptămâna trecută de salvare a Roșia Montana AICI.

 

Ciprian Costa