fbpx

Duminică, „Oscar și Tanti Roz” pe scena din Tinca

Ultima premieră a trupei TincArt din stagiunea 2017-2018

 

14 Iunie 2018

11:19

Piesa de teatru „Oscar și Tanti Roz” inspirată din textul cu același titlu de Eric Emmanuel Schmitt prezintă povestea dramatică a unui băiețel de 10 ani, pe nume Oscar, bolnav de leucemie. Acesta zace internat într-un spital și își găsește alinarea și suportul în asistenta sa, pe care o numește Tanti Roz.

Încă din primele momente, piesa devinde extrem de emoţionantă, căci băiatul, ocolit de părinţi pentru suferinţa produsă de boală, caută sprijinul întâi în Tanti Roz şi apoi, sub îndrumarea acesteia, în Dumnezeu.

Întreaga poveste evoluează în jurul băieţelului care încearcă să obțină răspunsuri la anumite întrebări pe care adesea şi le pun adulţii – „De ce lasă Dumnezeu pe lumea asta boli şi bolnavi? Dacă e atât de bun, de ce lasă atâta suferinţă?”.

Deşi în multe momente veţi simţi acel nod în gât, tristeţea piesei este adeseori însoţită de momente comice care smulg uşor hohote de râs.

În rolurile principale îi veți vedea pe Patrik Bucsko, el fiind Oscar și Anton Carmen Monica, în rolul lui Tanti Roz; alături de ei, vor urca pe scenă elevii liceului tincan: Alexandra Demian, Narcisa Balazs, Diana Burța, Viktoria Varadi, Cristian Iordache, Anasztazia Koteles și Andrei Ungur. Adaptarea, scenariul și regia piesei sunt semnate de coordonatorul trupei TincArt, profesor Iuliu Orban, tot de la Liceul Teoretic ,,Nicolae Jiga” din Tinca.

Așadar, vă așteptăm, Duminică, 17 Iunie, de la orele 19:00, la Centrul Cultural din Tinca, pentru a petrece două ore frumoase în lumea teatrului. Intrarea se face pe bază de donații.

 

Iuliu Orban