fbpx

Euro Foto Art ne invită la expoziția personală a Cameliei Iordache

foto: Camelia Iordache

Rural, tradițional, colorat.

 

16 Iunie 2020

10:00

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, în parteneriat cu Asociația Internațională „Euro Foto Art”, au pregătit o nouă expoziție de artă fotografică, inclusă în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului primului fotograf orădean Mezey Lajos.

Astfel, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” (Cetatea Oradea, Corp B, etaj I) vor găzdui expoziția personală a artistei fotograf Camelia Iordache intitulată „România mioritică”.

Artista fotograf expozant din Suceava este membru al Asociației Internaționale „Euro Foto Art” și expune, pentru prima dată în Oradea, 72 de fotografii realizate într-o abordare artistică deosebită. Absolventă a Institutului Politehnic București, Camelia Iordache este o persoană analitică, înclinată spre practicul cotidian și spre rezolvarea cu eficiență a tuturor activităților și situațiilor. Fotografia – emoție, fotografia – eveniment, fotografia – document sunt surprinse în „arhitectura” pasiunii ce o animă. Fotografia a reprezentat, pentru cea mai mare parte a vieții, suportul păstrării amintirilor, clipa de răgaz prin care străbătea energia evenimentelor, familiei și prietenilor, în realitatea vieții, în structura lucrurilor și a ființelor, în claritatea gândirii și frumosul intenției.

Datorită activității mele de voluntariat la Organizația „Salvați Copiii”, am descoperit că povestea de viață poate fi surprinsă fidel de obiectivul aparatului, care poate prelua emoția și transmite mai departe cu fidelitate. Acela a fost momentul în care a acordat fotografiei o altă valoare, aceea de mesager al sufletului. De aproape 6 ani fotografia pentru mine reprezintă picătura de bucurie a momentului declanșării aparatului. Această expoziție reprezintă împlinirea unui vis profund și secret al începutului meu de fotograf. Dincolo de tehnică, fotografia reprezintă, cel puțin pentru mine, regăsirea continuă a sinelui, este ceea ce aleg să transmit memoriei universale. Fotografia înseamnă oameni, locuri, emoții, amintiri și iubiri. Este chiar iubirea pentru ceea ce consider frumos, pentru tot ceea ce dă plinătate vieții. „România mioritică” reprezintă ceea ce regăsim în fiecare dintre noi, de la străbuni și până astăzi

Camelia Iordache

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autoarei Vineri, 19 Iunie 2020, ora 17:00, organizatorii invitând pe iubitorii fotografiei să participe personal, în condițiile reglementărilor în vigoare. Vernisajul va fi transmis online prin pagina de Facebook a Asociației. La vernisaj au fost invitați să participe: artistul fotograf președintele AIEFA Ștefan Tóth AFIAP, criticul de artă dr. Ramona Novicov (care va prezenta lucrările expuse), respectiv membrii Formației „Rock Filarmonica” Oradea formată din: Alexandrina Chelu, Iuliana Chelu (voce) și Florian Chelu (chitară). Expoziția artistei fotograf Camelia Iordache se poate viziona și pe site-ul Asociației „Euro Foto Art”, AICI. Expoziția va rămâne la dispoziția publicului până pe data de 21 Iulie 2020, putând fi vizitată de Marți până Duminică, între orele 10:00 – 18:00 (Luni închis).