fbpx

Euro Foto Art vernisează expoziția personală cu vânzare a fotografului Cornel Gingărașu

O Lume în imagini.

 

17 Februarie 2020

13:00

 

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, în parteneriat cu Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA), a pregătit o nouă expoziție de artă fotografică.

Astfel, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I), din cadrul Palatului Princiar, vor găzdui expoziția personală retrospectivă intitulată FotoSapiens „O călătorie fără sfârșit”, a artistului fotograf Cornel Gingărașu din Galați. Reputatul artist fotograf gălățean expune, pentru prima dată în Oradea, 72 de fotografii realizate într-o abordare artistică deosebită.

Cornel Gingărașu, editor şi coordonator al Revistei de fotografie, cultură și arte vizuale Sud-Est Forum, s-a născut în anul 1961 și este Absolvent al Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti. Are un doctorat, respectiv cursuri particulare de pictură şi fotografie. Cu lucările sale a participat la o serie de concursuri și saloane naționale și internaționale organizat sub patronajul Federației Internaționale de Artă Fotografică (Recunoscută de UNESCO), la care a obținut zeci de premii și distincții. În perioada 12 Februarie – 03 Martie 2018, a fost organizator al evenimentului „Expoziția internațională de artă fotografică – Galați 2018”, care a avut ca scop promovarea fotografiei artistice sau tematice de o valoare ridicată.

De obicei o mărturie ȋncepe cu începutul în fotografie, prima amintire se luminează legat de cutiuţele magice, cu pârghii lucioase şi sticle misterioase, acele camere foto-jucării minunate… atunci îţi intră fotografia în viaţă… dar, de fapt, această pasiune a început pentru mine atunci când am înțeles că fotografia este mai mult decât imagine, este căutarea substanţei intelectuale.

Facem niște ferestre noi şi iniţiem o nouă formă de dialog – cel vizual. Ideea de a descrie o realitate, în timp ce o nuanțează cu o notă de umor, dramă, melancolie sau fantastic, cu zbor, femei frumoase, peisaje, nori, vise nesfârşite care duc la un proces de dezvoltare a imaginii cu o multitudine de variabile care afectează imaginea finală. Acestea sunt comentariile poetice făcute de aparatul foto, trasate în meșteșugul artistic, la sfârşit fiind imaginea/obiectul final, tangibil, care este echivalent cu liniile ca într-o poezie, care însă vorbesc ȋn volume și exprimă o atracție intangibilă pentru privitor. În această eră a imaginilor afişate pe un ecran de computer sau telefon, cum sunt marea majoritate a imaginilor fotografice consumate în fiecare zi, aspectul compoziţional ca obiect de artă este primordial…

Cornel Gingărașu din Galați

Vernisajul expoziției va avea loc Joi, 20 Februarie 2020, ora 16:00. Artistul fotograf expozant va fi prezentat de către președintele AIEFA Ștefan Tóth AFIAP.

Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi susținute de către elevii Liceului de Arte din Oradea.

Înaintea vernisajului, de la ora 15:30, artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP va prezenta fotografiile expuse într-un tur de orizont. Expoziția artistului fotograf Cornel Gingărașul are și un caracter de caritate. În premieră absolută, fotografiile expuse vor putea fi cumpărate. Acestea pot fi vizualizate și AICI. Din sumele adunate, Asociația „Euro Foto Art” intenționează să acopere cheltuielile de organizare a expoziției și să cumpere  scaune de plastic pentru Galeria „Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP. Informații suplimentare:  eurofotoart@gmail.com , telefon 0741/ 212111.

Expoziția artistului fotograf Cornel Gingărașu va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe data de 12 Martie 2020, putând fi vizitată de Marți până Duminică, între orele 09:00 – 17:00 (Luni închis).