fbpx

Expoziție inedită „Fotografii din lagăre”

Afis - Lagarele de langa tine @ Oradea, 2-4 octO expoziție foto care va atinge inimile orădenilor. 

 

30 Septembrie 2015

14:43

În parcarea din Centrul Civic – în fața Catedralei Ortodoxe „Învierea Domnului” – 120 de fotografii din centrele de îngrijire a persoanelor cu dizabilități mintale vor fi expuse într-o construcție special realizată sub forma unei cuști.

Vizitatorii vor putea vedea fotografii ce documentează tratamentul degradant și nu de puține ori inuman, la care sunt supuși rezidenții.

Scopul este de a reda publicului larg viața, traiul dur pe care românii încadrați în astfel de instituții îl au. La nivelul țării noastre funcționează 700 de astfel de centre, centre care găzduiesc aproximativ 25.000 de copii și adulți.

Imaginile au fost surprinse de persoane cu dizabilități care locuiesc în astfel de unități și de fotodocumentariștii Odeta Catană și Dan Ava.

Expoziția este parte a campaniei „Lagărele de lângă tine”, inițiată de Centrul de Resurse Juridice (CRJ), iar în Oradea poate fi văzută de publicul interesat în perioada 02 – 04 Octombrie 2015, gratuit. 

Prin această campanie, CRJ dorește să aducă la cunoștința publicului încălcările sistematice ale drepturilor omului în instituțiile pentru persoane cu dizabilități mintale din România

Lucrările poposesc în urbea de pe Criș după ce, înainte, au mai fost expuse în București, Târgu Mureș, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța și Timișoara.

Ioana Mădălina Ștefănică